Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriće u Amazoni

FOTO: Nove vrste slatkovodne raže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biolozi su otkrili dvije nove vrste slatkovodnih raža u rijekama i vodama Amazonske prašume. Neslužbeno su nazvane 'raže-palačinke' zbog svojeg karakterističnog izgleda. Za potrebe boljeg upoznavanja ove nove vrste znanstvenici su rengentskim snimkama istražili unutrašnjost ove neobične životinje.

2 nove vrste, čiji su službeni nazivi Heliotrygon gomesi i Heliotrygon rosai su poprilično veliki primjerci raža iako su zabilježeni i veći primjerci slatkovodnih raža, posebice u drugim tropskim krajevima, koje dostižu i 1,5 metara u promjeru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepoznato pleme VIDEO: Novo pleme u Amazoni vraća nas tisuće godina unazad Slika nije dostupna Čudesna šuma FOTO: Svaki treći dan u Amazoni se otkrije nova vrsta

>>Otkrivena nova vrsta: Najmanji šišmiš na svijetu!

Primjerci su pronađeni u prašumama u blizini grada Iquitosa, u Peruu. Otkriće ovih vrsta raža pokazuje kako Amazona nije do kraja istražena i dokumentirana i kako stručnjacima predstoji puno posla kako bi do kraja istražili jedno od najvažnijih i biološki najraznolikijih područja na svijetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene