Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije trik

FOTO: Kako je avion zasjenio Sunce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ovoj fotografiji ne radi se o Photoshop manipulaciji, već o jednom slučajnom preletu putničkog aviona kroz kadar fotoaparata spojenog na teleskop.

Fotografija je uslikana 27. veljače u mjestu Ocala na Floridi, a cilj je bio fotografirati površinu Sunca. Fotograf Howard Ekildsen za fotografiranje je koristio poseban filter Ca-K, koji snima određeni spektar boja, u ovom slučaju ljubičasti.

Pročitajte i ovo Romana Čeović I proljetno sunce je jako Kako se zaštititi od melanoma i koji su znaci upozorenja? Profesorica sa zagrebačkog KBC-a objašnjava na što treba obratiti pažnju Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Meteorolog otkriva kada će biti najviše kiše, ali i kada stižu ljepši dani

Njegov savršeni kadar narušio je u trenutku fotografiranja, ni kriv ni dužan, putnički avion, a rezultat je nadasve zanimljiv. Avion je tako zasjenio Sunce, a fotografija je odjednom od upropaštene, postala pravo umjetničko djelo. Bilo kako bilo, nalazi se na izboru fotografija svemira tjedna u časopisu National Geographic.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene