277274
277274
277274
277274
277274

FOTO Kako 'propisno' sakriti tenk

  • , 06.03.2013., 14:51
  • Autor:
  • komentara

Kamuflaža je za vojnika i vojna vozila ključan faktor u borbenoj zoni. Dobro sakriti, primjerice tenk, pravo je umijeće, a kako točno to rade u Rusiji, možete pogledati u priloženoj fotografiji.

 
 
 
 

Mahovina, kora stabla, prirodno udubljenje u tlu, sve su to 'sastojci' potrebni da bi se kamuflirao jedan ruski tenk.

>> VIDEO U ovom gradu trebaju novi znak za opasnost u prometu

Cijev tenka presvučena je korom drveta, da se doima poput stabla, a sam tenk prekriven je debelim slojem mahovine, tako da samo nekoliko dijelova viri van.

Iako tako kamufliran podsjeća na možda kakvu hobitsku građevinu, radi se o tenku u zasjedi, prenosi English Russia. Iz daljine bi se promatraču moglo učiniti kao da gleda u nekakav humak iz kojeg pod pomalo čudnim kutem strži ogoljeno stablo. Pogledajte.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se