Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrsta stara 80 milijuna godina

FOTO Do sada neviđena vrsta morske nemani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan se skiper neugodno iznenadio kada je vidio što je uhvatio. Australski ribari priznaju - ovakvo nešto još nismo vidjeli.

Ovo neobično stvorenje, tzv. naborani morski pas (Chlamydoselachus anguineus) živi na dubinama od oko 1500 metara. Ima tijelo jegulje, a rep morskog psa i čak 300 zubi u 25 redova. Svoj plijen guta poput zmije.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Ribarski brod - 1 Poskupljenje nije opcija Ribari očekuju pomoć države: "Dio posada nema novca niti da sutra uliju gorivo i izađu na more"

Ovaj naborani morski pas doista izgleda poput drevne morske nemani i poznat je kao 'živi fosil', a ima pretke koji datiraju od prije 80 milijuna godina.

VIDEO Stručnjaci u čudu: Što su to snimili na najdubljoj točki oceana?

'Nismo pronašli ribara koji je ovako nešto ikad vidio. Doista izgleda staro 80 milijuna godina, izgleda kao iz nekog drugog vremena', rekao je za ABC Simon Boag iz jedne od australskih udruga ribara. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene