Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjivo lice

Gadan neki terorist: Izbacili su ga iz zrakoplova jer je pisao - jednadžbu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekonomist je osumnjičen da se služi tajnim kodovima kakve koriste ljudi opasnih namjera.

Guido Menzio, talijanski stručnjak za ekonomiju koji inače radi kao suradnik na sveučilištu Pennsylvania, u četvrtak navečer je izveden iz zrakoplova pod sumnjom da je terorist.

Pročitajte i ovo Njemačka policija, ilustracija počelo suđenje Desničari htjeli nasilno svrgnuti vlast u Njemačkoj: Pucali na policiju i željeli vratiti državu u stare granice Napad na svećenika u Sydneyju Teroristički čin Akcija nakon što je biskup brutalno izboden: Uhićeno sedmero tinejdžera, oglasila se policija

Što ga je "odalo"? Egzotičan naglasak i to što je na tablet zapisivao diferencijalnu jednadžbu! Naime, žena koja je sjedila do njega nije bila u stanju prepoznati matematički zadatak, pa je, ne bilo joj teško, obavijestila kapetana zrakoplova da imaju sumnjivca u avionu.

I to kako! Uvjerena da Menzio piše nekakve kodove kojima se služe teroristi i da su mu namjere zle, žena je baš kao u nekakvom akcijskom filmu odglumila da joj je iznenada pozlilo te je "diverzantski čin" iskoristila kako bi stjuradesi predala ceduljicu na kojoj je ispisala optužnicu.

Europski parlament izglasao direktivu o razmjeni podataka o putnicima u zračnom prometu

Nesretni je ekonomist potom izveden iz zrakoplova koji je trebao poletjeti iz Philadelphije za Syracuse, te je u nastavku morao na objašnjavanje s vladinim agentom.

Srećom, muškarac u odijelu je odmah utvrdio da je Menzio po zrakoplov American Airlinesa opasan otprilike koliko i povjetarac, odnosno da je bio smješten pored radoznale suputnice, kojoj paranoja nije tek izraz koji mora potražiti u rječniku.

Jednom nakon što je Menzio vraćen na let, kapetan nije mogao skinuti nelagodu s lica, no Talijan mu nije zamjerio jer je samo učinio ono što mu je dužnost.

Usput budi rečeno, putnici su zbog spomenute diferencijalne jednadžbe sjedili više od dva sata u avionu koji je silom prilika zadržan dok se ne utvrdi prijeti li po njih kakva opasnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene