Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva bi to bomba trebala biti?

Fizičari 'pokopali' Bruce Willisa: Taktika iz 'Armagedona' nikada ne bi spasila Zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim fizičara je znanstvenim podacima dokazao da bi armagedonovska nuklearna bomba kojom bi se eventualno išlo uništavati asteroid koji juri prema zemlji trebala biti milijardu puta jača od bilo koje do sada napravljene.

Znanstvenici su dokazali da herojski čin Bruce Willisa iz popularnog filma 'Armagedon' ne bi bio dovoljan da spasi zemlju od golemog asteroida koji bi mogao uništiti Zemlju. U filmu snimljenom 1998. godine Bruce Willis je odletio u svemir kako bi u asteroidu veličine Teksasa izbušio rupu i u nju umetnuo nuklernu bombu koja je trebala prepoloviti asteroid. Tako je asteroid zaobišao Zemlju, a Bruce Willis spasio čovječanstvo.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

No, u stvarnom životu, takva taktika ne bi upalila. Tim studenata fizike izračunao je kako bi takva bomba trebala biti milijardu puta snažnija od sovjetskog 'Velikog Ivana', najjače nuklearne bombe koja je ikada detonirana na Zemlji.

>> 'Najbolja' predviđanja smaka svijeta u povijesti

Osim što bi snaga bombe trebala doseći nezapamćene razmjere, asteroid bi, također, trebao biti mnogo ranije no što je to bilo u filmu kako bi čovječanstvo imalo ikakve šanse za preživljavanjem.

'Nakon što sam nekoliko puta pogledao film, postao sam skeptičan o metodi kojom je uništen asteroid', rekao je 22-godišnji student koji je sudjelovao u studiji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene