Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova studija

Otkrivena tajna vode koju pijemo i u kojoj se kupamo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studija je važan korak naprijed u potrazi za životom na drugim planetima.

Ako je vjerovati fascinantnoj novoj studiji, neke od molekula vode koju pijemo i u kojoj se kupamo stare su više od 4,6 milijardi godina - što je starije i od Sunčevog sustava.

Znanstvenici MIT-ja napravili bateriju s tekućim užarenim metalom

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Slika nije dostupna 'Neprijatelja' postao 'prijatelj' OTKRIĆE KOJE JE ZATRESLO SVIJET Virus u borbi sa stanicama raka: 'Uspjeli smo'

'Naši rezultati pokazuju da je značajan dio vode u našem sunčevom sustavu, dio temeljnog sastojka za očuvanje života, stariji od Sunca', objasnio je koautor studije, znanstvenik s Carnegie instituta za znanost u Washingtonu, Conel Alexander i dodao da to znači da bi međuzvjezdani, organski bogati led vjerojatno trebao biti pristuan u svim mladim planetarnim sustavima, piše Huffington Post. 

Studija sugerira da je, obzirom da dio vode na Zemlji dolazi iz međuzvjezdanog prostora, velika mogućnost da voda iz međuzvjezdanog prostora postoji i u drugim planetarnim sustavima.

'To je važan korak naprijed u našoj potrazi za sazanjem postoji li život na drugim planetima', objasnio je koautor studije Tim Harries, izvanredni profesor astronomije na sveučilištu Exeter u Engleskoj.

Znanstvenici, povjesničari i svećenici pripremaju se za njihov doček...

'To otvara mogućnost da neki ekstrasolarni planeti mogu imati potrebne uvjete i vodne resurse za razvoj života', dodao je.

Znanstvenici su do zaključka došli pomoću računalnih modela dizajniranih da simuliraju evoluciju planetarnog sustava kojem je originalno nedostajo deuterij, oblik teškog vodika koji se nalazi u nekim molekulama vode.

Modeli su pokazali da su razine deuterija koje sada postoje u Zemljinim vodama previsoke da bi nastale nakon formiranja Sunca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene