Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biće iz lednog doba

Farmer iz Iowe u dnevnoj sobi skriva kosti mamuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su uzbuđeni zbog neobičnog otkrića u Iowi. Smatraju da se na tom nalazištu nalazi čitav kostur 14000. godina starog bića iz Ledenog doba.

Neobično otkriće kostiju mamuta na seoskom imanju Oskaloosa važno je za znanstvenike koji istražuju pretpovijesni život. Naime, pronalazak ovih kostiju pomoći će otkrivanju mnogih važnih činjenica iz vremena kada je biće živjelo.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuju se detalji Na požarištu pronađene kosti nepoznate osobe, vlasnica kuće nije dojavila da gori Donald Trump Izbori u SAD-u Utrka za Bijelu kuću i službeno je počela: Trumpove vatrene pristaše u ledenoj Iowi obavile su važan ritual

Pronalazak je rijetkost i zbog same činjenice da je veći dio kostura neoštećen. To znanstvenicima omogućuje da skupe pelud i druge biljke kao dokaze, koji bi mogli reći pojedinosti o Iowa području iz vremena lednog doba.

>> Za 5 godina mamuti će ponovno hodati Zemljom?!

Znanstvenici sa Sveučilišta u Iowi planiraju uz pomoć radara koji prodire u unutrašnjost zemlje, vidjeti koliki su ostatci mamuta uistinu. Iskopi će se nastaviti tijekom ljeta.

Kosti su pronađene prije dvije godine od strane zemljoposjednika.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene