Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene u poslovanju

Facebook ima aplikaciju za anonimne objave - A što je sa zlostavljačima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Rooms', samostalna mobilna aplikacija za iOS, ima za cilj omogućiti korisnicima da raspravljaju o osjetljivim temama bez korištenja pravog imena i prezimena.

Facebook ima novu aplikaciju koja će omogućiti korisnicima da komuniciraju anonimno. Vjeruju da online zlostavljanje i 'trolovi' neće biti problem, piše Metro.

'Rooms', samostalna mobilna aplikacija za iOS, ima za cilj omogućiti korisnicima da raspravljaju o osjetljivim temama što im inače nije ugodno, na način da na Facebooku komuniciraju bez da koriste svoje pravo ime.

Iz društvene mreže poručuju da 'trolovi' neće moći koristiti prednosti anonimnosti jer će moderatori moći blokirati uređaje, umjesto korisnika. To znači da online nasilnici neće moći kreirati više računa kako bi malteretirali ljude.

FOTO Je li ovo moto Josipovićeve predsjedničke kampanje?

'U mnogo situacija postoji dobar razlog zašto ne želite da ljudi saznaju tko ste. Želimo ljudima dati fleskibilnost jer je to ono što oni žele', rekao je Josh Miller iz Facebooka.

Aplikacija omogućuje korisnicima da stvore anonimni prostor u koji zatim pozivaju druge da im se pridruže. Bit će uključena u smjernice Facebooka što znači da će biti zabranjeni govor mržnje, prijetnje i spam.

Aplikacija označava promjenu u poslovanju Facebooka obzirom da je u začetku 2004. inzistirano da se korisnici prilikom prijave koriste pravim imenom i prezimenom.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene