Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastojci prava 'sitnica'

Evo kompletnog recepta za proizvodnju Coca-Cole!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
To je najpopularnije gazirano piće, a gotovo da i nema odrasle osobe koja ga nije probala. naravno, riječ je o Coca-Cola soku, a tajna njegovog recepta izašla je u javnost još 1993. godine, no mnogi za to još ne znaju.

Neki bi se mogli začuditi da u Coca-Colu idu muškantni oraščić, korijander, vanilija i cimet, no upravo te sastojke navodi britanski Mirror.

Pročitajte i ovo Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi" Policija je zaplijenila kokain, marihuanu i digitalnu vagu Slijedi mu prijava Policija mu po nalogu suda upala u stan, dobrovoljno im predao kokain i marihuanu

Godine 1993. autor i istraživač Mark Pendergrast objavio je povijest te kompanije u svojoj knjizi "For God, Country and Coca-Cola", a u njoj se nalaze posebni sastojci koji daju poseban okus tom piću. On je na recept nabasao posve slučajno, pregledavajući arhive Coca-Cole u Atlanti. Coca-Colu je izumio doktor JS Pemberton.

Punu listu sastojaka možete pronaći OVDJE.

Dok do korijandera nije teško doći, kao ni do soka od limete ili limunske kiseline, teško je doći do citrat kofeina. Postoji i još jedna "kvaka", a ta je da iako se piće puni posvuda u svijetu, sirup se pravi isključivo u SAD-u.

Isto tako, kompanija listove koke nabavlja od jedinog ovlaštenog uvoznika u SAD-u, koji vadi kokain iz listova i onda listove šalje u Coca-Colu, bez sadržaja opijata. Listovi koke koji su nepročišćeni, ne mogu se legalno uvesti u SAD.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene