Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na glavi 15 kilograma

E ovo se zove spretnost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan 54-godišnji kobobar postao je prava senzacija nakon što je za vrijeme festivala pokazao nevjerojatne vještine balansiranja tanjurima na - glavi.

Yang Guangqiang s jugozapada Kine je 9. generacija 'Dapena', vještine balansiranja na glavi koja se njeguje već više od 200 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osuđen je Konobar nezadovoljan gazdom ukrao 64000 kuna: "Imao sam pravo zadržati taj novac" Strukovna škola, ilustracija - 2 Dualno obrazovanje Posla je sve više, a njih sve manje: "Već sad sam dobio ponude... Treba im objasniti da tu ima novca"

Bez da prolije ijednu kap Yang mušterijama na glavi vješto odjednom dostavlja 10 tanjura. Drvena tacna na kojoj su poslagani tanjuri je dugačka 2 metra i široka 25 centimetara. Sve zajedno teži oko 15 kilograma.

Yang je pozvan kako bi pokazao svoju jedinstvenu vještinu na proljetnom festivalu koji su organizirale lokalne vlasti regije Zhongshan. Njihov je gost već četvrtu godinu zaredom.

54-godišnjak kaže kako vježba Dapen od svoje 24. godine i svaki dan na glavi nosi drvenu tacnu. Uglavnom hoda oko 500 metara s 30 kilograma krumpira.

'Glava i vrat moraju biti jako snažni, no navjažnija je vještina balansiranja. I uvijek morate gledati naprijed', kazao je Yang koji vjeruje da ova ekskluzivna vještina treba više poklonika mlađe generacije kako bi opstala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene