456724
456724
456724
456724
456724

POKOPALI KONKURENCIJU Slovačka braća prvaci u kopanju grobova

  • , 11.11.2016., 10:19
  • Autor:
  • komentara

Dva brata iz Slovačke pobijedila su na natjecanju kopanja grobova u sklopu međunarodne izložbe usluga sprovoda, pokopa i kremacije u četvrtak.

 
 
 
 
 
Natjecanje u kopanju grobova (Video: Vijesti Nove TV)
Natjecanje u kopanju grobova (Video: Vijesti Nove TV)

Ladislav i Csaba Skladan, u dobi od 43 i 41 godine, iskopali su grob dubok 1,5 metar, dugačak dva metra i širok 90 centimetara u 54 minute u zapadnom slovačkom gradu Trencinu, pobijedivši 10 drugih dvočlanih ekipa iz Slovačke, Poljske i Mađarske.

Njihov grob je bio i najuredniji, zaključio je petočlani žiri.

"Sretan sam da smo pobijedili, to je zadovoljstvo nakon 15 godina na tom poslu", rekao je Csaba Skladan.

"Danas sam se morao koncentrirati na brzinu, ali inače, kada je lijepo vrijeme i mogu čavrljati sa svojim bratom, to je posao iz snova", dodao je Ladislav Skladan.

Organizator natjecanja Ladislav Striz rekao je da je svrha bila pokazati taj težak posao koji se možda dovoljno ne cijeni. "Većina slovačkih groblja je prepuna i mjesta između grobova su toliko uska da su nam potrebni kopači umjesto mašina. Oni teško rade, bila kiša ili snijeg." (Hina)DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se