456724
456724
456724
456724
456724

POKOPALI KONKURENCIJU Slovačka braća prvaci u kopanju grobova

  • , 11.11.2016., 10:19
  • Autor:
  • komentara

Dva brata iz Slovačke pobijedila su na natjecanju kopanja grobova u sklopu međunarodne izložbe usluga sprovoda, pokopa i kremacije u četvrtak.

 
 
 
 
Natjecanje u kopanju grobova (Video: Vijesti Nove TV)
Natjecanje u kopanju grobova (Video: Vijesti Nove TV)

Ladislav i Csaba Skladan, u dobi od 43 i 41 godine, iskopali su grob dubok 1,5 metar, dugačak dva metra i širok 90 centimetara u 54 minute u zapadnom slovačkom gradu Trencinu, pobijedivši 10 drugih dvočlanih ekipa iz Slovačke, Poljske i Mađarske.

Njihov grob je bio i najuredniji, zaključio je petočlani žiri.

"Sretan sam da smo pobijedili, to je zadovoljstvo nakon 15 godina na tom poslu", rekao je Csaba Skladan.

"Danas sam se morao koncentrirati na brzinu, ali inače, kada je lijepo vrijeme i mogu čavrljati sa svojim bratom, to je posao iz snova", dodao je Ladislav Skladan.

Organizator natjecanja Ladislav Striz rekao je da je svrha bila pokazati taj težak posao koji se možda dovoljno ne cijeni. "Većina slovačkih groblja je prepuna i mjesta između grobova su toliko uska da su nam potrebni kopači umjesto mašina. Oni teško rade, bila kiša ili snijeg." (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se