Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajite li i vi?

'Draga, kolika ti je plaća? Da ti ne bi rekla!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da mnogi vole samo za sebe zadržati iznos plaće.

Jedan od sedam srednjovječnih parova nikad ne sazna stvarnu partnerovu vrijednosti jer namjerno skrivaju barem dio iznosa svoje plaće.

Pročitajte i ovo Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana Novac podaci DSZ-a Imate li taj iznos? Objavljena prosječna hrvatska plaća

Mnogi priznaju kako pred svojoj boljom ili lošijom polovicom taje zaradu kako bi mogli kupiti nešto samo za sebe, pokazalo je istraživanje osiguravatelja Prudential koje prenosi Daily Mail. 

Međutim, razlozi obmane nisu uvijek sebični. Četvrtina anketiranih izjavila je da skriva zaradu kako b kupili nešto za svoje najmilije, dok jedna petina tvrdi da štede za odmor iz snova kojim žele iznenaditi partnera ili partnericu.

Trećina onih koji imaju s kriven novac namjerno laže partnerima o plaćama, često jer žele imati tajnu zalihu novca, odnosno tajnu štednju.

Ovaj osmogodišnjak već zarađuje više od milijun dolara!

Petina ispitanjih priznala je da od pratnera skriva u prosjeku 20.800 funti, a jedna osmina kaže da ne vjeruje da će njihov partner mudro potrošiti novac.

Stručnjak za mirovine Vince Smith Hughes tvrdi da financijske tajne pred partnerom imaju potnecijalno rizične posljedice.

'Iako se razloti tajenja mogu činiti valjanima, parovi bi trebali biti vrlo oprezni kada taje financije jedni od drugih', kaže.

U sklopu istraživanja ispitana je 1851 osoba starija od 40 godina. Otkriveno je i da više od četvrtine ispitanih smatra da je skrivanje prave zarade važno za održavanje njihove neovisnosti.

Jedna petina tajno gomila novac za slučaj da se rastanu od partnera, a njih šest posto novcem financira drugog partnera ili obitelj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene