Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozamašne svote

Evo koji su poslovi poslovi traženi i dobro plaćeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobro plaćeni poslovi za koje poslodavci traže radnike i nisu tako rijetki. Doznajte o kojim se zanimanjima radi.

Računovođe, programeri, prevoditelji, PR stručnjaci, pisci, virtualni asistenti, agenti u pozivnom centru, IT stručnjaci, financijski savjetnici, zanimanja su koja traže mnoge tvrtke i za koja su spremni izdvojiti pozamašne svote, piše How Stuff Works.

Pročitajte i ovo Centri kompetencija za spas strukovnjaka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 TRŽIŠTE RADA VAPI ZA NJIMA Hrvatski apsurdi: Na burzi trenutno čami pet tisuća ekonomista, a za ova dobro plaćena zanimanja nema interesa Slika nije dostupna Ima posla, nedostaje RADNIKA Njemačkoj će do 2030. nedostajati tri milijuna stručnjaka

Računovođa/knjigovođa

Za najbolje računovođe/knjigovođe poznate kompanije često se i 'otimaju'. Kako do situacije kada će ponude za vas pljuštati na sve strane? Potrebno je srednjoškolsko ili fakultetsko obrazovanje i iskustvo u vođenju poslovnih knjiga.

Za pokretanje ovog biznisa nije potrebno veliko ulaganje, posao možete voditi i iz vlastitog ureda te imati široku mrežu klijenata i tako dobro zaraditi.

>> Zanimanja koja bi mogla postati hit u Hrvatskoj

Programer

I za kvalitetnim se programerima kompanije 'otimaju'. Često im se nude uvjeti rada kakvi se samo mogu poželjeti. Posao na raznim projektima ćete lako naći radeći i kao freelancer.

Prevoditelj

Širok je spektar kompanija koje trebaju i traže prevoditelje. Stoga, naročito iskusnim prevoditeljima, posla nikada ne nedostaje.

Odnosi s javnošću

Slično je i u branši odnosa s javnošću. Svaka tvrtka koja drži do sebe, treba dobar PR. Pisanje priopćenja, govora, ali i neki drugi aspekti komunikacije između klijenta i javnosti zahtijevaju kreativnost. PR stručnjacima naklonjena je budućnost jer će potražnja za njima biti sve veća. Predviđa se da će samo u SAD-u do 2018. godine industrija odnosa s javnošću rasti za 24 posto.

Freelance pisci/urednici

Mnogim piscima i urednicima, osim u medijima, nude se i poslovi na uređivanju memoara, beletristike i publicistike. Primjerice, u SAD-u godišnje mogu zaraditi oko 80.000 tisuća dolara.

Virtualni asistent

Virtualni asistent, posebno u Americi, smatra se jednim od najbrže rastućih zanimanja. To su stručnjaci koji svoje administrativne usluge (poslova u knjigovodstvu, obrade podataka, marketinga, planiranja i analitike) pružaju raznim tvrtkama. Satnica virtualnih asistenata u SAD-u se kreće od 25 do 100 dolara.

Agent u pozivnom centru

Samo u Sjevernoj Americi ima oko 60.000 pozivnih centara, a oko 20 posto agenata posao obavlja od kuće. Za 30-35 sati tjedno u Americi agenti mogu zaraditi oko 2.000 dolara.

Stručnjak za računalnu tehničku podršku

Ovi stručnjaci pomaži fizičkim osobama detektirati kvarove na sustavu i veoma su traženi zapsolenici.

Financijski planer ili savjetnik

Osobe koje klijente savjetuju kako potrošiti novac, optimizirati potrošnju, ulagati... u SAD-u godišnje zarađuju najmanje 100.000 dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene