Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinski fenomen

Krenuli joj operirati jajnike i doživjeli šok: Umjesto toga obavili su carski rez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelanđanka je u bolnicu stigla zbog jakih bolova u trbuhu, a pripremila se na to da nikad neće moći imati djece.

Rebecca Oldham (25) u bolnicu je došla na operaciju jajnika, a iz bolnice je izašla sa novorođenim sinom. Da je trudna Rebecca nije znala.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu

U bolnicu je primljena s jakim grčevima u trbuhu i bila je spremna na to da će joj odstraniti jajnike koji su već neko vrijeme, bar je tako mislila, bili uzrok njezinih tegoba. 

Rebecca Oldham ispričala je za New Zelend Herald, a prenosi Daily Mail, kako je bila spremna da više nikad neće moći imati djecu, a onda je iz bolnice izašla sa sinom na rukama! 

Zbog bolova u trbuhu koji su trajali mjesecima, bila je na mnogobrojnim pretragama; tri ultrazvuka, dva vađenja krvi i šest testova za trudnoću. No, od trudnoće ni traga. Na kraju je zbog bolova zaprimljena u bolnicu u Manuakau u studenom prošle godine.

Kirurzi su se šokirali kada su tijekom operacije shvatili da u trbuhu u stvari ima – dijete. Probudili su je i obavijestili da će umjesto operacije vađenja jajnika hitno napraviti carski rez.

Bolničkom hranom otrovalo se 15 beba, jedna umrla

'Bila sam toliko sretna kada su me probudili i kazali mi da ću dobiti još jedno dijete', kazala je gospođa Oldham koja je i majka malene Hayley, koja je imala 20 mjeseci kada je na svijet došao maleni James.
Ljudi ne mogu vjerovati da nije znala da je trudna, no Rebecca Oldham tvrdi kako stvarno nije znala.  

Različite studije potvrđuju kako fenomen iznenadnog porođaja nije tako rijedak. Prema statistikama, jedna od 600 žena ne zna da je trudna sve dok ne rodi ili neposredno prije porođaja. Češće je riječ o ženama koje puno rade, pretile su ili su u menopauzi.

Psihološko je objašnjenje da žene u menoprauzi ili one koje su mlade i puno rade ne očekuju da su trudne pa niti ne razmišljaju o simptomima trudnoće odnosno ignoriraju ih. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene