Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Riješena misterija

Vjetar je doista razdvojio Crveno more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudeći prema rezultatima znanstvenih istraživanja razdvajanje Crvenog mora, koje Biblija zorno opisuje, mogli su uzrokovati vremenski uvjeti.

Tim znanstvenika Državnog centra za atmosferska istraživanja ističe kako je vjetar koji je puhao 95 km/h u roku od 12 sati mogao odgurnuti vodu u obližnju lagunu, ostavljajući blato koje je moglo tamo ostati četiri sata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mladi se iznenadili FOTO Prvi put nakon 25 godina zabilježen rijedak fenomen: Stručnjak objasnio o čemu je riječ Ilustracija kanadski Cape Ray VIDEO Misteriozna olupina nasukala se na obalu, mještani postali pravi detektivi: "Ovo je naša povijest"

Kad vjetar utihne, voda se vraća natrag, čime bi bilo tko tko se našao u procjepu poginuo. Slična pojava zabilježena je i na jezeru Erie.

'Razdvajanje vode može se objasniti zakonima fizike', kazao je voditelj projekta Carl Drews. Podsjetimo, prema Starom zavjetu Mojsije je vodio Izraelce iz egipatskog sužnja u slobodu. na putu im se našlo i Crveno more koje se tajanstvenim silama, odnnosno Božjom pomoći, razdvojilo zbog čega su Izraelci uspjeli pobjeći, a Egipćani su se podavili.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene