Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pokušava održati kontakt'

Dobivaju mailove s adrese prijatelja koji je umro!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jack Froese umro je od u lipnju prošle godine zbog teške bolesti srca i iza sebe je ostavio brojnu tugujuću obitelj i prijatelje. No, njegovi su prijatelji u nekoliko navrata dobili poruke s njegovog e-mail računa nakon što je umro.

U studenom prošle godine, pet mjeseci nakon što je Jack Froese umro, njegov prijatelj iz djetinstva Tim Hart dobio je poruku s njegove mail adrese. 'Jedne večeri, sjedio sam kod kuće i pregledavao mailove s mobitela, kada je ta poruka iskočila, pošiljatelj je bio Jack Froese. Problijedio sam istog trenutka', tekao je Tim za BBC.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić Afera nad aferama Josipa Pleslić traži zaštitu SOA-e, MUP-a, Ministarstva... Njezin odvjetnik za Dnevnik Nove TV kaže: "Ona prolazi torturu" Grafiti na Mimari Inspiracija za grafite FOTO "Di si radosti" i "Di si lipa": Pogledajte grafite koji su osvanuli u Zagrebu

U poruci je pisalo 'Gledam te. Jesi me čuo? Očisti si j***** tavan!!!' Možda na prvi pogled neobično, no Tim je znao točno o čemu se radi. Naime, nekoliko dana prije nego li je Jack umro, Tim je s njim bio na svom tavanu koji je prilično neuredan, te ga je Jack zbog toga zadirkivao. 'Gore smo bili samo on i ja. Nitko drugi nije znao za taj razgovor', kaže Tim.

Jackov rođak Jimmy McGraw, također je primio misteriozan posthumni mail s Jackove adrese. 'Bok, Jim, kako si znao sam da ćeš slomiti gležanj. Pokušao sam te upozoriti', stajalo je poruci. Jimmy je nekoliko dana ranije slomio gležanj, no kaže kako je samo nekoliko ljudi znalo za to.

'Vjerujem da je Jack poslao te poruke, jer iako ga više nema, pokušava održati kontakt s nama', kaže Jimmy. Mnogi će reći da im te poruke šalje netko tko se okrutno poigrava s njima, no neobično je to što poruke sadržavaju neke prilično osobne podatke koje je mogao znati samo Jack.

Inače, u SAD-u postoji jedna web stranica na kojoj osobe mogu kreirati svoj 'internetski zagrobni život' na način da odrede kome će se poslati određene poruke nakon što ta osoba umre. Poruke se šalju u određenim intervalima, nakon što korisnik prestane pokazivati 'znakove života', tj. nakon što određeno vrijeme ne koristi svoj račun na toj stranici.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene