Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz katoličke škole

Dobila otkaz zbog trudnoće prije braka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je Jaretta Hamilton, profesorica u jednoj američkoj katoličkoj crkvi, došla obavijestiti nadređene o svojoj trudnoći, očekivala je razgovor o porodiljnom dopustu, no umjesto toga, dočekao ju je otkaz.

Otkaz je dobila zbog priznanja da je zatrudnjela tri tjedna prije vjenčanja. Ona sada tuži Soutland školu u Floridi, i to ne samo zbog gubitka posla, nego i emocionalnog stresa, kojeg je preživjela, kada su javno objavljeni razlozi njenog otpuštanja. Naime, Jon Ennis, ravnatelj škole, rekao je ostalim profesorima, ali roditeljima njezinih bivših učenika, točan razlog otkaza.

Pročitajte i ovo Imran Khan stroga kazna Bivši pakistanski premijer i njegova supruga osuđeni zbog protuzakonitog braka Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka

'Htjela sam samo zatražiti standardni šest tjedana dug porodiljni, no u tijeku razgovora, on je odjednom rekao: 'Malo računam u svojoj glavi. Kada ste se udali'. Kada sam mu odgovorila, upitao me da li sam zatrudnjela prije braka. Odgovorila sam da jesam. Šokirala su me ova osobna pitanja. Bila sam iskrena. Nisam znala da zbog toga mogu izgubiti posao', rekla je Jaretta, koja već od ranije ima petero djece iz prvog braka. Prvi muž joj je preminuo i ostala je udovica, piše Daily Mail.

'Škola ima stroga moralna pravila, a profesorica Hamilton je bila s njima upoznata kada je zaposlena. Zahtijevamo da povuče tužbu i razmotri Božji zakon', rekla je školska tajnica Julie Ennis.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene