454026
454026
454026
454026
454026

Rekli su joj da je grešnica i nevjernica: Dobila je 40 udaraca bičem zbog minice

  • , 19.10.2016., 23:24
  • Autor:
  • komentara

"Ponašali su se prema nama kao da smo teroristi koji su pokušavali svrgnuti vladu", prepričala je Raassi, koja danas dizajnira kupaće kostime.

 
 
 
 
Tala Raassi (FOTO: instagram.com/talaraassi)
Tala Raassi (FOTO: instagram.com/talaraassi)

Tala Raassi, 35-godišnja dizajnerica iranskog podrijetla koja danas živi u Sjedinjenim Američkim Državama i dizajnira kupaće kostime, prisjetila se kako je prije 18 godina dobila 40 udaraca bičem zato što je na jednoj privatnoj zabavi u rodnom Teheranu nosila minicu.

Raassi se tog dana nalazila u društvu prijatelja i prijateljica, međutim zabava je naprasno prekinuta kada su u kuću upali Basiji, militantna skupina koju je osnovao Ruholah Homeini.

"Nisu pronašli drogu ili alkohol. Tek neke strane VHS vrpce, satelitsku televiziju, kazete Mariah Carey i grupe Ace of Base, te postere tada popularne serije Beverly Hills 90210. Svejedno smo svi privedeni i tretirani kao grešnici, kriminalci i nevjernici. Ponašali su se prema nama kao da smo teroristi koji su pokušavali svrgnuti vladu", prepričala je Raassi, kojoj je zamjereno i to što je na sebi imala šminku i lakirane nokte.

"Za kaznu smo doznali tek peti dan zatočeništva. Naloženo je da dečki dobiju 50 udaraca bičem, a djevojke 40. Toliko je boljelo da nisam mogla ni vrištati, a narednih nekoliko tjedana nisam mogla ni sjediti", dodala je Raassi, čija je obitelj nedugo potom odlučila napustiti državu.

Najprije je preselila u Dubai, a potom u Washington, grad u kojem je Tala Raassi s godinama obnovila svoju veliku ljubav prema modi.

Počela je dizajnirati kupaće kostime, 2012. godine ju je Newsweek uz Oprah Winfrey proglasio jednom od najneustrašivijih žena na svijetu, no unatoč uspjehu od kritika nije uspjela pobjeći.

"I danas sam okružena kontroverzama. Još uvijek me pitaju kako se usuđujem kao muslimanka dizajnirati kupaće kostime. Međutim, volim to što radim. Želim ženama dati priliku da slave svoju ljepotu i da se pritom ne boje osuda i kazni.

Zato sam da svatko nosi što želi, bio to bikini ili burka na plaži", istaknula je Rassi, koja nije sigurna hoće li se ikad vratiti u domovinu premda je prijatelji uvjeravaju da se puno toga promijenilo, da nije više kao za onih godina kada je na vlastitim leđima osjetila kožni bič umočen u vodu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se