Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo sigurno

DNK pokazao zanimljiv detalj u vezi kralja Rikarda III

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici sa sveučilišta Licester kazali su da je analiza DNK-a uzeta s ostataka skeleta pokazala podudarnost s dvjema osobama koje su potomci kralja po ženskoj liniji.

Britanski znanstvenici analizirali su 500 godina stare koste pronađene ispod parkirališta i tvrde da nema nikakve dvojbe u to da je riječ o ostatcima kralja Rikarda III., koji je, pokazao je DNK, gotovo sigurno imao plave oči i kao dječak bio je plavokos.

Pročitajte i ovo Ilustracija on ne vidi ništa sporno Doktor priznao da je u dvorištu zakopao kosti žrtve Srebrenice, a njegovo je objašnjenje skandalozno Ilustracija Jezivo otkriće Kovčeg na tavanu godinama krio stravičnu tajnu: Tijekom čišćenja obitelj pronašla kosti malog djeteta

Objavljujući zadnja otkrića u časopisu Nature Communications, znanstvenici sa sveučilišta Licester kazali su da je analiza DNK-a uzeta s ostataka skeleta pokazala podudarnost s dvjema osobama koje su potomci kralja po ženskoj liniji.

Ostatke kralja Rikarda III., posljednjeg engleskog monarha koji je ubijen u bitki, arheolozi su pronašli ispod gradskog parkirališta u gradu Leicesteru 2012., a materijal su nastavili proučavati znanstvenici na tamošnjem sveučilištu.

400 godina kasnije utvrđen uzrok smrti 'popularnog' kralja!

U rezultatima istraživanjima objavljenima u rujnu, znanstvenici su dali vrlo precizne podatke o kraljevoj pogibiji u Bitki kod Boswortha prije više od 500 godina i ustvrdili da je moguće umro od udarca u glavu koja nije bila zaštićena kacigom.

U najnovijim radovima, ekipa koju je predvodila dr. Turi King uzela je uzorke DNK od srodnika Rikarda III. i analizirala genetske markere i potvrdila Rikardovo srodstvo s Wendy Duldig, koja je njegova nećakinje u 18. koljenu, te Michaela Ibsena koji je pak njegov nećak u 16. koljenu.

Tim je nadalje, analizom genetskih markera utvrdio da je Rikard imao plave oči i vjerojatno bio plavokos, napose kao dijete.

Dr. King je rekla da je njezin tim 99.999 posto siguran u to da su ostaci ispod parkirališta Rikardovi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene