Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prešao 100.000 km

Djed Božićnjak krenuo na svoje putovanje! Doznajte gdje je!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djed Božićnjak je krenuo na svoj put, a zahvaljujući Googleu i Noradu, možete ga pratiti iz minute u minutu.

Djed Božićnjak je bio posvuda, a do sada je prešao preko 100.000 kilometara te isporučio preko 700 milijuna darova.

Pročitajte i ovo Muškarac odjeven u Djeda Mraza pao sa zgrade Užas u Rusiji Muškarac odjeven u Djeda Mraza pao sa zgrade, djeca sve gledala: "Praznik se pretvorio u monstruoznu nesreću" Slika nije dostupna Ljeto u Australiji VIDEO Djed Božićnjak surfao i dijelio poklone na plaži

Sigurno se pitate kako to znamo. Naime, dvije kompanije se međusobno natječu u praćenju Djeda Božićnjaka. Prošli tjedan je NORAD, koji Djeda Božićnjaka prati od 1955., najavio svoju novu internetsku uslugu Santa preko kojeg se na današnji dan može pratiti Djeda Božićnjaka u 'akciji'.

>> Pitali ste se kako možete pomoći? Evo nekih prijedloga!

Svoju je uslugu praćenja ponudio i Google i to koristeći svoj Google Maps i Google Earth. Također, dostupne su i aplikacije za mobilne uređaje preko kojih u svakom trenutku možete saznati gdje se nalazi omiljeni djedica.

Legenda o Djedu Mrazu stara je oko 200 godina, a njezini korijeni sežu u rano kršćanstvo, u doba Svetog Nikole, biskupa koji je živio u Maloj Aziji. On je bio poznat po legendi prema kojoj je kroz prozor, ubacivao zlatnike obitelji koja nije imala novaca za miraz svojim trima kćerima.

Preobrazba Svetog Nikole u lik Djeda Božićnjaka dogodila se krajem 18. stoljeća u nizozemskoj koloniji New Amsterdam. Nizozemski protestanti donijeli su i legendu o dobrotvoru Sinterklaasu, kako se Sveti Nikola kaže na nizozemskom. Tijekom vremena iz Sinterklassa nastalo je ime Santa Claus.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene