Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobiva jake grčeve

Dječak koji smije jesti samo krumpiriće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je sada vrijeme da isprobava okuse raznih namirnica, devetnaestomjesečni Douglas Husband ne dobiva grčeve samo od krumpirića i bućinog ulja.

Douglasova majka Beverley Ward, otkrila je kako dječak od mesa, voća i ostalog povrća ima jake grčeve. Douglas, naime, pati od eozinofilniog kolitisa, rijetkog stanja.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

Kada se rodio i došao kući, činio se dobro, ali nije mogao lako zaspati. Nakon nekoliko tjedana, prehladio se i počeo se gušiti. Ubrzo je došla hitna služba i spasili su dječaka.

Odvezli su ga u bolnicu gdje je majka liječnicima ispričala kako dječak slične probleme ime svaki put kad nešto pojede. Nakon što su u bolnici obavili kolonoskopiju i endoskopiju, Douglasu su dijagnosticirali eozinofilni kolitis.

'Kada dobije reakciju na hranu, češe se po licu, vrišti cijelu noć, loše je raspoložen, a tijekom dana i pati od konstipacije ili od proljeva', ispričala je majka te dodala da se još uvijek privikavaju i isprobavaju koju hranu dječak smije jesti. Za sada je na menuiju samo krumpir i bućino ulje.

'Do sada smo probali oko 30 namirnica, ali njegovo tijelo reagira na sve, osim krumpira', rekla je majka. Dječak pije samo vodu i hipoalergeno adaptirano mlijeko. Također prima i terapije. Neki su mu lijekovi pomogli, a neki pogoršali stanje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene