Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanemarivanje djeteta?

Dječak (8) od 90 kilograma oduzet roditeljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Socijalna služba roditeljima je oduzela 8-godišnjeg dječaka iz Clevelanda koji teži više od 90 kilograma.

Socijalna služba smatra kako dječakova majka nije učinila dovoljno pri kontroli njegove težine i tako ga izložila riziku od dijabetesa. Dječaka su smjestili u udomiteljsku obitelj.

Pročitajte i ovo Najdeblji dječak na svijetu smršavio 75 kilograma (Foto: Profimedia) Operacija mu spasila život A nije se mogao ni pomaknuti: Najdeblji dječak na svijetu smršavio 75 kilograma i igra badminton Charlotte Coker smršavjela je 20 kilograma uz pomoć hipnoze (Foto: Profimedia) Nevjerojatan uspjeh hipnoterapije Smršavjela 20 kilograma nakon "ugradnje" imaginarnog želučanog balona

Ovo je prvi slučaj u Ohiou da je neko dijete oduzeto roditeljima zbog pretilosti. Odvjetnici majke kažu kako su 'vlasti pretjerano reagirale te da medicinski rizici kojima je izložen ne predstavljaju izravnu prijetnju'.

'Oni me pokušavaju prikazati kao neprikladnu majku, kao da ja ne volim svoje dijete', kazala je dječakova majka, čiji identitet nije otkriven, za Cleveland Plain Dealer.

'To zahtijeva promjenu životnog stila, a oni pokušavaju prikazati kao da ja to ne želim. Jako je teško, ali ja se trudim', dodala je.

Socijalna služba je detektirala problem još prošle godine kada je majka dječaka dovela u bolnicu 'zbog problema s disanjem', stoji u izvješću. Dječaka su počeli pratiti nakon što mu je dijagnosticirana apneja u spavanju ( poremećaj disanja kod spavanja, prestanak disanja u snu koji uzrokuje prekid u opskrbi organizma kisikom).

Dječak je već tada uključen u program 'Zdrava djeca, zdrava težina', no nakon što je u proteklih nekoliko mjeseci vratio sve izgubljene kilograme socijalna služba je od suda za maloljetnike zatražila skrbništvo nad dječakom. Ponovni porast težine je socijalna služba nalevala kao 'zanemarivanje djeteta'.

Sudska rasprava je zakazana za idući mjesec, točno na dječakov 9. rođendan. Tada će sud odlučiti hoće li gra vratiti majci ili ne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene