Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oduševio žiri

Dječak (11) na primjeru pizze objasnio spas Grčke i eurozone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među 452 prijave za prestižnu britansku nagradu iz ekonomije 'Wolfson', vrijednu 300.000 eura, bila je i ideja 11-godišnjeg Jurre Hermansa.

Jedanaestogodišnji Nizozemac Jurre Hermans najmlađi je od 425 natjecatelja za nagradu 'Wolfson' koja, onome tko ponudi najbolje idejno rješenje za izlazak iz krize, osigurava 300.000 eura.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Slika nije dostupna Sutra Dan D za Grčku Papandreu pozvao na jedinstvo, a banke u pomoć

Maleni Jurre svoju je ideju izlaska iz krize i spas eura objasnio na primjeru palačinke, odnosno pizze. Kaže da bi Grčka prvo trebala napustiti eurozonu, a Grci bi u bankama sve eure morali zamijeniti za drahme. A banke bi eure proslijedili grčkoj vladi.

'Svi ti euri zajedno formiraju palačinku ili pizzu nakon čega grčka vlada može početi vraćati sve dugove, odnosno zamišljene komade pizze. One Grke koji budu pokušali zadržati euro dok ne poraste vrijednost drahme ili ih odnesu u banku u drugu državu  trebalo bi novčano kazniti u istom ili dvostruko većem iznosu od onoga koji bi osoba pokušala zadržati', pojašnjava Jurre.

300.000 eura Jurre nije dobio, ali je oduševio žiri koji mu je osigurao vaučer u iznosu od 100 eura.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene