Obavijesti Video Pretražite Navigacija

DISCOVER KRKA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posjetili ste Skradinski buk i mislite da ste vidjeli Krku?

NP „Krka“ obuhvaća sedam sedrenih slapova. Najviši slap Krke zove se Manojlovac. Sa svojih skoro 60 metara impresionira posjetitelje obnovljene poučno-pješačke staze na kojoj je vidikovac s pogledom na Manojlovačke slapove. S tog je položaja u nepromijenjenom prizoru Manojlovačkih slapova u travnju 1875. uživao car Franjo Josip I. sa suprugom Elizabetom, poznatijom kao Sissy.

Pročitajte i ovo NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Primjer drugima Umjesto zarade izabrali prirodu: Jedini u Hrvatskoj ograničili broj posjetitelja, ali to im se višestruko vratilo Slika nije dostupna Potraga trajala dva tjedna Policija potvrdila: Tijelo koje je isplivalo kod Visovca nestali je maloljetnik

Do slapa se može doći cestom Knin-Kistanje, a s prominske strane cestom Drniš-Oklaj. Od Oklaja prijeđite preko Krke na slapu Brljanu i slijedite putokaz lijevo za Kistanje. Nakon 690 m zaustavite se na ugibalištu s lijeve strane.

Međutim, prvi slap Krke je neeksponirani Bilušića buk. Premda s uređenim pristupom i danas je Bilušića buk mjesto osame i uživanja u spokoju koji samo priroda može osigurati. Šum Bilušića opušta sve koji se spuste doživjeti privlačnost opustjelih vodenica obavijenih prirodom.

Do slapa se može doći cestom Knin - Kistanje ako se skrene prema željezničkoj stanici u selu Radučić. Tu počinje neasfaltirana cesta kojom se ide ravno oko 1,5 km sve do putokaza za skretanje lijevo prema selu Burze te još kilometar do livade gdje se može ostaviti auto. Ondje počinje staza kojom se spušta do rijeke u podnožju slapa.

Uistinu doživjeti Krku znači iznova otkriti sva povijesna nalazišta i kulturološke fenomene u jedinstvenom okruženju prirodne ljepote.

Istražite Krku i uživajte!

Potražite nas na www.np-krka.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene