446812
446812
446812
446812
446812

DISCOVER KRKA

  • , 17.08.2016., 00:00
  • Autor:
  • komentara

Posjetili ste Skradinski buk i mislite da ste vidjeli Krku?

 
 
 
 
DISCOVER KRKA_Bilušića buk i Manojlovac
DISCOVER KRKA_Bilušića buk i Manojlovac

NP „Krka“ obuhvaća sedam sedrenih slapova. Najviši slap Krke zove se Manojlovac. Sa svojih skoro 60 metara impresionira posjetitelje obnovljene poučno-pješačke staze na kojoj je vidikovac s pogledom na Manojlovačke slapove. S tog je položaja u nepromijenjenom prizoru Manojlovačkih slapova u travnju 1875. uživao car Franjo Josip I. sa suprugom Elizabetom, poznatijom kao Sissy.

Do slapa se može doći cestom Knin-Kistanje, a s prominske strane cestom Drniš-Oklaj. Od Oklaja prijeđite preko Krke na slapu Brljanu i slijedite putokaz lijevo za Kistanje. Nakon 690 m zaustavite se na ugibalištu s lijeve strane.

Međutim, prvi slap Krke je neeksponirani Bilušića buk. Premda s uređenim pristupom i danas je Bilušića buk mjesto osame i uživanja u spokoju koji samo priroda može osigurati. Šum Bilušića opušta sve koji se spuste doživjeti privlačnost opustjelih vodenica obavijenih prirodom.

Do slapa se može doći cestom Knin - Kistanje ako se skrene prema željezničkoj stanici u selu Radučić. Tu počinje neasfaltirana cesta kojom se ide ravno oko 1,5 km sve do putokaza za skretanje lijevo prema selu Burze te još kilometar do livade gdje se može ostaviti auto. Ondje počinje staza kojom se spušta do rijeke u podnožju slapa.

Uistinu doživjeti Krku znači iznova otkriti sva povijesna nalazišta i kulturološke fenomene u jedinstvenom okruženju prirodne ljepote.

Istražite Krku i uživajte!

Potražite nas na www.np-krka.hr

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se