Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nova glavolomija

Da vas vidimo matematičari, možete li riješiti sljedeći zadatak?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda nije u pitanju kvantna fizika, čini se da zadatak zadaje probleme neočekivano velikom broju ljudi.

Čini se da se internetsku publiku ne može umoriti kada su u pitanju razne glavolomije. U zadnje su vrijeme osobito postali popularni matematički zadaci, pa je tako unatrag par dana i ovaj zaintrigirao ljude iako traži tek osnovno poznavanje redoslijeda operacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Da nisu pretjerali? Ovaj su zadatak namijenili PRVAŠIĆIMA, a neće ga ni mnogi među vama znati riješiti Slika nije dostupna Glavolomija Zadatak koji još uvijek izluđuje: Koliko ste trokuta u stanju pronaći?

Utoliko smo uvjereni da će se većina vas bez problema snaći, premda autor sljedećeg videa ističe da je tek 60% Japanaca u dvadesetim godinama došlo do točnog odgovora. 

Jesu li pretjerali? Ovaj je zadatak iz matematike razbjesnio brojne roditelje

Taj je podatak pronašao na japanskim blogovima, na kojima se ujedno ističe i to da je isti zadatak prije 30 godina bez problema moglo riješiti 90% njihovih tadašnjih vršnjaka.

Ako je tome doista tako, imamo li i u Hrvatskoj sličan problem? Pogledajte zadatak, a ukoliko niste sigurni jeste li došli do točnog rješenja, pokrenite video u kojem je sve objašnjeno.

View post on imgur.com

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene