451987
451987
451987
451987
451987

Još ni vrtić nije vidio, a već je u opasnoj lovi: Trogodišnjak izvukao jackpot!

  • , 01.10.2016., 10:10
  • Autor:
  • komentara

Mališan je postao najmlađi dobitnik u povijesti Novog Zelanda.

 
 
 
 
Ilustracija (FOTO: Thinkstock)
Ilustracija (FOTO: Thinkstock)

Novozelandski trogodišnjak iz Christchurcha od četvrtka više ne mora brinuti hoće li imati dovoljno za sve željene igračke, a jednoga dana i potrebne školarine, prvi automobil, vlastitu kuću...

Naime, mališana je upravo u čelo poljubila božica Fortuna, odnosno jackpot vrijedan milijun novozelandskih dolara (otprilike pet milijuna kuna, op.a.)

Riječ je o neoporezivom iznosu, a ako se pitate kako je uopće dijete moglo sudjelovati u lutriji, eto i logičnog objašnjenja.

Na Novom Zelandu je moguće štedjeti tako da se kupuju obveznice u fondu poznatom pod nazivom Bonus Bonds.

Kada je mali sretnik stigao na svijet, roditelji su u njegovo ime uzeli 250 obveznica (jedna obveznica iznosi dolar), a što ih više imate, to su vam veće šanse da ćete osvojtii jackpot. 

Bonus Bonds, pojasnimo, svakog mjeseca kroz lutriju časti svoje 'ulagače' te unutar trideset dana podijeli osam milijuna novozelandskih dolara. Mališan je tako postao najmlađi osvajač u povijesti te države te je čak 89 godina mlađi od dosad najstarijeg dobitnika. 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se