Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živa zakopana

Čudom preživjela zakopana u pijesku više od pola sata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šljem kojeg je nosila na glavi prilikom odrona velike količine pijeska na gradilištu u Kini, omogućio joj je da preživi do dolaska kolega i vatrogasaca.

U gradiću Jinjiang na jugoistoku Kine, nesretna Mingmei Xiong upala je u rupu u pjesku doboku gotovo 80 metara koja se nalazila na jednom tamošnjem gradilištu, a velika količina pjeska ju je prilikom pada zatrpala.

Pročitajte i ovo Skela dan nakon Pukom srećom nitko nije ozlijeđen, iz sindikata upozoravaju: "Sve ih manje drži do pravila struke i zaštite na radu" U padu lifta na gradilištu poginulo petero ljudi - 1 još se ne zna uzrok Tragedija na gradilištu: Montažni lift pao s 20 metara, poginulo petero ljudi

Dječak šetao s roditeljima i samo - NESTAO!

Naime, upravo joj je šlijem kojeg je nosila omogućio da preživi još pola sata koliko je trebalo kolegama i vatrogascima da otkopaju njezino tijelo i živu je izvade iz pijeska, piše Daily Mail.

Šlijem je stvorio rupu između nje i pijeska te joj je omogućio da još neko vrijeme ne ostane bez zraka. Trebalo je ukloniti više tona pijeska u što kraćem roku kako 34-godišnjakinja nebi ostala bez zraka.

'Najveći problem je bio u tome što bi svakim vađenjem pijeska još više istog padalo u rupu. Kao da pijesak nije dozvoljavao da je spasimo', rekao je njezin kolega sa gradilišta Shaiming Liang.

Kada su stigli vatrogasci Xiong je bila zatrpana gotovo pola sata. Jedan se vatrogasac na užetu spustio u rupu dok su ostali nastavili kopati lopatama.

Dječak umro nakon što ga je 'usisao' pijesak, oca udario kombi hitne pomoći

Najprije su joj otkopali glavu, a vatrogasac koji se spustio u rupu brinuo je da joj pjesak ne ulazi u usta i nos dok su ostali otkopavali tijelo. Cijelo je vrijeme bila pri svjesti.

Ubrzo nakon njihova dolaska Xiong je spašena, zadobila je lakše tjelesne ozljede, zbog čega je odmah prevezena u bolnicu u kojoj joj je pružena odgovarajuća liječinička skrb.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene