Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurna i od najoštrijih potresa

Čudo gradnje: U 19 dana planiraju izgraditi zgradu sa 57 katova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski građevinari tvrde kako će izgraditi zgradu u središtu Kine sa 57 katova i to u samo 19 dana, a onda planiraju i gradnju zgrade sa 220 katova.

Koristeći najnovije metode gradnje koje omogućuju gradnju i do tri kata na dana, uvjereni su kako će zgradu dovršiti u samo 19 dana, a ona će im služiti kao priprema za izgradnju najvećeg svjetskog nebodera od 220 katova kojeg planiraju izgraditi u samo tri mjeseca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ukrao bager, tražio zlato U gradskom parku napravio kolibu s kaminom i trakom za trčanje, građani uznemireni: "To je tempirana bomba" Gori zgrada u Valenciji - 1 Više je ozlijeđenih VIDEO/FOTO Drama u Valenciji, vatra guta zgradu od 14 katova: "Ovo je sablasno"

Njihovo veličanstvo: Megagradovi koji niču poput gljiva nakon kiše

'Do sada su se zgrade gradila ciglu po ciglu, a nama najnovija metoda omogućava da sastavimo već izgrađene blokove. Trebamo ih samo sastaviti u cjelinu i zgrada će biti gotova", rekao je podpredsjednik građevinske tvrtke koja je preuzela ovaj zadatak, piše The Independent.

Iz kompanije napominju kako vrijedi ulagati u unapređenje ove metode gradnje koja će u budućnosti uvelike olakšati brzinu gradnje zgrada, a i samig gradova. Metodu sklapanja unaprijed izgrađenih blokova koristili su građevinari pri gradnji amartmanskih naselja u Velikoj Britaniji i SAD-u.

Ovaj Mini Sky City imat će 19 atriuma, 800 soba, a u njega će moći biti smješteno 4000 ljudi. Glavni projektant tvrdi kako je zgrada sigurna i od najoštrijih potresa.

Izgradnji je prethodila izrada 2 736 bloka od kojih će biti sastavljena. Prvih 20 katova izrađeno je prošle godine, a 37 katova izrađeno je od siječnja do veljače ove godine. Ukoliko se ovaj neboder pokaže učinkovit, tvrtka očekuje odobrenje za početak gradnje 220 katnice u Changshau.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene