Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Lojalan i odlučan' član

Nisu imali pojma: Ku Klux Klan godinama imao člana - Afroamerikanca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč tome što KKK slovi kao jedna od najzloglasnijih rasističkih skupina, jedan crni policijski istražitelj priključio se skupini gdje je kasnije bio opisan kao 'lojalan i odlučan' član.

1979. godine, policijski istražitelj Ron Stallworth javio se na KKK-ov oglas u novinama u nadi da će doći do korisnih informacija. Ono čemu se nije nadao jest da će mu ponuditi članstvo nakon kojeg će biti opisan kao 'lojalan i odlučan' član.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čekaju novi rat Ku Klux Klan u akciji: Obučavaju članove kako koristiti oružje i regrutiraju djecu! Slika nije dostupna Nije uvijek bio strog Lider Ku Klux Klana uhvaćen s crnom muškom prostitutkom

Stallworth je godinama komunicirao s vodstvom klana, uključujući i samog vođu, putem telefona. Kada bi zatražili da se pojavi na nekom događaju, poslao bi detektiva koji će se predstavljati kao on, piše Huffington Post.

Iako mu je primarni cilj bio prikupljanje informacija, uspio je stati na kraj i brojnom zločinima.

KK im pred vrata ostavio vrećice s bombonima: 'Ne brinite se, osim ako...'

'Jedna od stvari na koju sam najviše ponosan jest činjenica da niti jedno crno dijete, zapravo niti jedno dijete uopće, se nije moralo buditi gledajući prizore paljenja križa', rekao je Stallworth.

Više o svojim iskustvima, Stallworth govori u svojoj knjizi 'Black Klansman'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene