Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čita, piše, računa...

Četverogodišnja djevojčica ima IQ poput Einsteinovog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četverogodišnja djevojčica primljena je u Mensu nakon što joj je izmjeren kvocijent inteligencije u rangu s Einsteinovim.

Mensini ispitivači našli su se pred pravim izazovom kad se pred njima pojavila četverogodišnja Heidi Hankins iz Winchestera koja se pokazala iznimno inteligentnom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IQ od 162 prema Mensi VIDEO Djevojčica (11) ima IQ veći od Einsteina i Hawkinga! Slika nije dostupna Čitao već sa 9 mjeseci Dječak (2,5) ima IQ 141: Čita, množi do 100, broji do 1000...

Heidi je s neopisivom lakoćom rješavala sve zadatke koje su stavili pred nju, te ispitivači nisu mogli osmisliti više nikakav zadatak koji bi joj predstavljao veći izazov. Nakon što je riješila sve zadatke ispitivači su ostali u šoku, Heidin kvocijent inteligencije iznosi 159, piše Daily Mail. Prosječni IQ odrasle osobe je 100, a 130 se već smatra iznadprosječnim IQ-om.

Fascinantno je da je Heidin IQ samo za jedan bod manji od IQ-a Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga. Heidi, iako još nije krenula u školu, zna čitati, pisati, zbrajati i oduzimati, a iskustva ima i u rješavanju kompleksnih zagonetki.

>> Kako povećati djetetovu inteligenciju?

'Heidi je izvrsno pričala već sa godinu dana, a sa godinu i pol sama je naučila koristiti se računalom', kaže njen otac Matthew. 'Sa 14 mjeseci već je crtala životinje i princeze, oduvijek smo znali koliko je nadarena', nastavlja Matthew, inače profesor na Sveučilištu u Southamptonu.

'Prije nekoliko dana na brzinu sam joj za večeru pripremio pire krumpir i riblje štapiće, a ona mi je rekla 'Stvarno impresivno', što pokazuje i njen smisao za humor. Ona je zapravo obična djevojčica koja se voli igrati s lutkama i Lego kockicama, ali uz to često voli i uzeti knjigu i čitati, mi ju ni na što ne silimo', rekao je Heidin otac.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene