Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čaroban kruzer i gotovo nestvaran Dubai – formula za savršen odmor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maštate o idealnom odmoru? Putovanje koje spaja glamur krstarenja i boravak u gradu u kojem mašta postaje stvarnost ne može biti loša ideja.

 Život na brodu posebno je iskustvo koje vam daje osjećaj nesputanosti i najudobniji je način za obilazak toliko željenih destinacija. Costa Serena brod je prostora i svjetla. Možda je malo lakše odgovoriti na pitanje što ne možete raditi na ovom brodu, no što možete. Prestižni Samsara Spa centar prostire se preko dvije palube i nudi saune, bazene i fitness centar. Uživajte u 13 barova i 5 restorana, 4 bazena od kojih dva imaju pokretne staklene krovove, teatru koji se proteže kroz tri palube i shopping centru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako vam zvuči? OBOŽAVATELJI DOŠLI NA SVOJE Možete na izlet u svijet Igre prijestolja! Slika nije dostupna Crtali mapu svijeta FOTO Svijet prema Amerima: Britanija, Skandinavija, Grenland... to ne postoji

Osim krstarenja, ovo putovanje nudi i boravak u Dubaiju. Priče o mnogobrojnim čudima i prije dolaska u Dubai izazivaju osjećaj nestrpljenja i neizvjesnosti. Već prvi dodir s bijelim pijeskom, neboderima, gradilištima i tržnicama uvjerit će vas kako će vaša priča o Dubaiju biti unikatna.

Već i ptice na grani znaju kako priroda može napraviti čuda, a što sve može napraviti ljudska ruka ili mašta bogatih šeika koji su baš sve svoje želje odlučili ostvariti bez pitanja o cijeni najbolje ćete doživjeti u Dubaiju. Pričati o Dubaiju, a ne spomenuti šoping bilo bi uistinu neozbiljno. Dubai Mall i Mall of the Emirates dva su najveća šoping centra. Iako ovdje ima i širokoj publici zanimljivih dućana, svjetski poznati brandovi mogu se naći po povoljnijim cijenama no u Europi, a prizor skupih torbica koje se prodaju u količinama svakodnevnih potrepština ne ostavlja ravnodušnim. Osim toga, dojam ostavlja i velik broj ekskluzivno uređenih žena, čija odjeća bi kod pravih zaljubljenika u modu možda mogla izazvati dozu ljubomore. Stari dio grada sa svojim tržnicama, pak, priča svoju priču o kupovini. Ovdje ćete povoljnije kupiti zlato, začine, šalove…

Nakon šopinga sa sobom nosite lijepe stvari koje će vas podsjećati na putovanje, a nakon nekog od izleta uspomene, čija je vrijednost neprocjenjiva. Ono što nikako ne smijete propustiti je jedinstven doživljaj pustinjskog safarija, koji uključuje adrenalinsku vožnju pustinjskim dinama u džipu, uživanje u zalasku sunca te odlazak u beduinski kamp na arapsku večeru, trbušni ples i jahanje na devama. Zanimljiva je i večera tijekom krstarenja brodom po zaljevu Dubaija, koja će vas opustiti nakon upijanja brojnih ljepota grada izniklog iz pijeska.

Vaše putovanje nudi i posjet Abu Dhabiju. Abu Dhabi je ono što će Dubai postati, još raskošnija i sređenija varijanta. Naime, u Dubaiju ćete prolaziti kroz neke dijelove u nastanku, kroz velika gradilišta koja vas podsjećaju kako sve te fascinantne građevine zaista nastaju od ljudske ruke, a ne nekim nadnaravnim silama. Stoga, želite li se približiti luksuzu u kojem su uživale stare prijateljice Carrie, Samantha, Charlotte i Miranda, krenite na izlet u Abu Dhabi, glavni grad Arapskih Emirata, okružen morem i ukrašen prekrasnim vrtovima, parkovima, palačama i luksuznim hotelima.

Ovo je samo djelić onoga što vas očekuje na krstarenju i u Dubaiju. Kreirajte uspomene na last minute proljetnom putovanju www.atlas.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene