456493
456493
456493
456493
456493

Budite učinkoviti i "ugovorite posao" po nevjerojatnoj cijeni! Novci u džepu, papir u ruci!

  • , 09.11.2016., 11:05
  • Autor:
  • komentara

Energetski certifikat je dokument koji utvrđuje energetski razred i energetska učinkovitost, te daje informaciju o potrošnji energije te stanju objekta.

 
 
 
 
 
FOTO: Crno jaje
FOTO: Crno jaje

PRODAJETE ili IZNAJMLJUJETE stan/kuću/poslovni prostor slijedom zakona dužni ste posjedovati energetski certifikat!

Stalno svi pričaju o energetskom certifikatu, no što je to točno?

Energetski certifikat je dokument koji utvrđuje energetski razred i energetska učinkovitost, te daje informaciju o potrošnji energije te stanju objekta. Daje i prijedlog mjera za isplativo poboljšanje kako bi se smanjila potrošnja energije. Ovisno o potrošnji energije objekt se smješta u jedan od 8 energetskih razreda (potrošena energija po kvadratnom metru). Razredi se označavaju slovima od A do G, s tim da je G najlošiji energetski razred, A i A+ su najbolji.

Tko ga mora posjedovati i zašto?

Ulaskom u Europsku uniju, Republika Hrvatska je preuzela obavezu izdavanja energetskih certifikata. Bez energetskog certifikata više ne možete prodati svoj stan ili kuću, a od 01. siječnja 2016 godine propisano je da sve nekretnine koje se iznajmljuju moraju posjedovati energetski certifikat! Bez istog dokumenta ništa od toga ne možete realizirati, a kazne za neposjedovanje Vas mogu koštati i preko 10.000 kuna!

Zakon je propisan, a što je sa cijenom izrade?

Izrada certifikata na tržištu variraju ovisno o kvadraturi zgrade, broju apartmana i sl., a kreću se od 1200 kuna, pa i do 3500 kuna i više! No, kako platiti manje i dobiti upravo to što trebate?

Ukoliko želite doći do ENERGETSKOG CERTIFIKATA VEĆ OD 399 KUNA u bilo kojem dijelu "lijepe naše" uz maksimalno profesionalnu uslugu kod provjerenog Partnera preporučamo vam da kliknete na ovaj link na kojem ćete pronaći najpovoljniju izradu certifikata na tržištu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se