454196
454196
454196
454196
454196

Britanska tehnološka tvrtka traži zaposlenike kroz ovu zagonetku, možete li je riješiti?

  • , 20.10.2016., 10:45
  • Autor:
  • komentara

Video je tek prvi od četiri izazova.

 
 
 
 
Ključ do sljedećih izazova se nalazi negdje na snimci (FOTO: YouTube/Screenshot)
Ključ do sljedećih izazova se nalazi negdje na snimci (FOTO: YouTube/Screenshot)

Britanska tehnološka tvrtka Dyson, osobito poznata po usisavačima, objavila je u srijedu zanimljiv video na svom YouTube kanalu.

Naime, video je zapravo zadatak za buduće zaposlenike, pa ukoliko ste zainteresirani za razgovor s izvršnim direktorom kompanije u Wiltshireu, pokušajte ga riješiti. 

"U želji da regrutiramo nove talente, osmislili smo još bolji način da nađemo ljude koji razmišljaju poput nas", ističe glas na snimci, koji potom otkriva da je video prvi od četiri zadatka koje je potrebno svladati.

"Ključ do sljedećih izazova nalazi se negdje na snimci. Pronaći ga je jedna stvar, a riješiti ga sasvim druga", otkriva muški glas u nastavku.

Nažalost, ispod zapisa nije rečeno postoje li kakva ograničenja kada su kandidati u pitanju, zemljopisna ili dobna, ali britanski mediji prenose informaciju da će Dyson u naredne četiri godine pokušati doći do čak tri tisuće novih inženjera.

Utoliko možda nije loše pokušati pomučiti se malo i ući u evidenciju kompanije, naravno, ukoliko vas posao u Dysonu uopće privlači. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se