Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupila jeftinu votku u prodavaonicu

Gotovo oslijepila od sumnjive votke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
21-godišnja Britanka kupila je bocu jeftine votke u prodavaonici alkoholnih pića pri čemu ju je zaposlenik upozorio rekavši kako bi od toga mogla oslijepiti. Shvativši to kao šalu, otišla je kući s bocom sumnjive votke.

Već je sljedeće jutro Lauren Platts shvatila kako u upozorenju nije bilo ni grama šale. Probudila se s mučninom, užasnom migrenom i zamagljenim vidom, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Ilustracija bizaran slučaj Muškarac preminuo dva dana nakon što je naslijedio 30 milijuna eura, obdukcija pokazala da je otrovan: "Imao sam osjećaj da je to bila ona..."

Lauren se boji da je popila industrijski alkohol koji je u prodavaonici stajao s naljepnicom votke, te da je njezin vid uništen zauvijek. Dva mjeseca nakon što je popila sumnjivu votku vid joj je i dalje zamagljen, a često se dogodi da izgubi periferni vid.

Ova studentica kupila je bocu votke u lokalnoj trgovini u studenom prošle godine. 'Trgovac mi je dao bocu i pritom rekao kako bih od ovoga mogla oslijepiti. Tada sam se nasmijala, ali sada mi uopće nije do smijeha', kaže Lauren.

Popila je otprilike trećinu votke u boci pomiješanu s limunadom prije izlaska tu večer. 'Iduće jutro sam se probudila s najgorom migrenom u životu i mučninom. Nisam mogla izaći iz kreveta dva dana', rekla je studentica.

Britanska policija vodi veliku borbu kako bi spriječila prodaju 'krivotvorenog' alkohola. Pod tim pojmom se misli na industrijski alkohol koji je često ljubičaste boje kojem je dodan izbjeljivač kako bi izgledao kao votka. Sadrži goleme količine metanola koji može uzrokovati mučninu, vrtoglavicu, respiratorne poteškoće i konačno sljepoću.

Ovaj trend je u Velikoj Britaniji uzeo maha zbog povećane potražnje za jeftinim alkoholnim pićima posebno u sveučilišnim gradovima. Liječnici tvrde kako se sve više ljudi javlja u bolnice sa sličnim simptomima kao i mlada Lauren.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene