Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više ovisnika

Toliko šmrču da kokaina ima i u vodi za piće!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzumiranje kokaina u Velikoj Britaniji doseglo je goleme razmjere...

Britanci toliko troše kokain da su tragovi te droge pronađeni čak i u vodi za piće, pokazao je izvještaj, prenosi Independent. Znanstvenici su pročišćenoj vodi pronašli benzoilekgonin, oblik kokaina koji se pojavljuje nakon što je droga prošla kroz tijelo. Riječ je o istoj tvari koju se traži u testovima urina na kokain.

Pročitajte i ovo Loša voda - 3 Nije za piće ni za kupanje Uredno im stižu računi za vodu punu blata i mulja: Komunalno tri godine ne rješava problem, a direktor dao otkaz Ilustracija rezultati ispitivanja Zamućen je izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Steve Rolles iz organizacije za kontrolu droge Transform rekao je da ovo otkriće pokazuje koliko se kokain upotrebljava u Velikoj Britaniji.

Policiju šokirala razuzdana zabava 76-godišnjakinje

'Imamo najvišu razinu upotrebe kokaina u zapadnoj Europi. Postaje sve jeftiniji, a upotreba istovremeno raste', rekao je Rolles.

Prema dobrotvornoj organizaciji DrugScope, u Engleskoj ima oko 180.000 ovisnika o cracku, a oko 700.000 ljudi od 16 do 59 godina u Velikoj Britaniji konzumira kokain svake godine.

Osim benzoilekgonina, znanstvenici su u vodi za piće pronašli i tragove lijeka protiv bolova ibuprofena i te lijeka za epilepsije karbamazepina, kao i značajno visoke količine kofeina. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene