Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak nisu uspjeli

Britanci pokušali oboriti rekord u okupljanju 'zombija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija pokušala je oboriti rekord najvećeg okupljanja 'zombija' na jednom mjestu.

U pokušaju obaranja rekorda sudjelovalo je nekoliko tisuća zombija, ali oni ipak nisu uspjeli oboriti svjetski rekord. Naime, rekord u broju okupljenih zombija drže Sjedinjene američke države: u listopadu 2010. godine okupilo se 4093 'zombija' koji su sudjelovali u manifestaciji 'Parada zombija' koja se održala u Ausbury Parku u New Jerseyu.

Pročitajte i ovo Molitelji na zagrebačkom Trgu bana Jelačića - 2 Aktualna tema Podupirete li molitelje na trgovima? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Nesreća na okupljanju automobila Pitanje sigurnosti Nova žrtva na okupljanju jurilica, prometni stručnjak upozorava: "Treba jasno definirati tri stvari''

Okupljanje 'zombija' odigralo se i ovog vikenda u Sussexu u Velikoj Britaniji, no rekord ipak nije srušen. Nakon ljeta ispunjenog sportskim uspjesima i zabavom, jedan je poduzetni Britanac pomislio kako je vrijeme za novi izazov i pozvao predstavnike Guinnessove knjige rekorda da nazoče novom pokušaju obaranja rekorda u okupljanju zombija.

'Mislili smo da će biti jako zabavno, rekord su postavile Sjedinjene američke države i smatrali smo da je vrijeme da ga Velika Britanija pokuša nadmašiti' rekao je organizator Stuart Beare. Kao i kod svih priznatih svjetskih rekorda, i ovdje su postojali određeni uvjeti.

>> Cheeseburger za Guinnessa: Teži od jedne tone i promjera 3 metra!

'Svi sudionici morali su imati cijelo lice obojano, a to uključuje bijelu boju preko cijelog lica, crne oči i nešto crvene boje negdje na licu', objasnio je službenik iz Guinnessove knjige rekorda, Ben Backhouse.

Pokušaj obaranja rekorda odvijao se na farmi Tulleys koja se nalazi u ruralnom dijelu Sussexa,prilično udaljenom od većih gradova i mjesta, tako da su svi sudionici morali doći ili automobilom ili autobusom. Na farmi su se okupili različiti sudionici, neki su bili pravi 'zombi fanatici', a neki su samo željeli sudjelovati u pokušaju obaranja svjetskog rekorda.

Kad se spustio mrak, svi 'kvalificirani' zombiji okupili su se na jednoj livadi gdje su ih predstavnici Guinnessove knjige rekorda prebrojavali. Bez obzira na entuzijazam okupljenih, Guinnessovi zaposlenici prebrojali su samo malo više od 1500 zombija, što se nije ni približilo brojci od 4093, koliko iznosi svjetski rekord.

Iako nisu uspjeli oboriti rekord, zombiji nisu bili razočarani jer su svojim sudjelovanjem dobili ekskluzivan pristup brojnim vožnjama i atrakcijama koje su obilježile otvorenje festivala 'Noći vještica' u Tulleysu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene