Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema TV-a na Božić!

Božić je, 10 ujutro - vrijeme za prvu svađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se radi o blagdanu druženja, radosti i veselja, prva obiteljska svađa na Božić može se očekivati već oko 10 sati ujutro, dva sata nakon ustajanja, navodi se u istraživanju koje prenose britanski mediji.

Prema istraživanju koje je naručila tvrtka Jarlsberg u Norveškoj, Britaniji i Njemačkoj i u kojoj je sudjelovalo 4,100 ljudi, proizlazi da prosječna obitelj u tim zemljama na Božić ustaje u 7.55 sati ujutro. Pokloni se otvaraju 20 minuta kasnije, a doručkuje se oko 9 sati, piše Daily Mail. U 9.57 vrijeme je za prvu obiteljsku prepirku, a u 11.07 se prvi put galami na djecu. Razlozi su najčešće nastojanja da kuća na Božić ostane čista i različite želje oko televizijskog programa.

Pročitajte i ovo Božićno drvce: Ilustracija - 1 ŽIVOT JEDNOG BORA Kao mala kućna šuma koja život znači: Jeste li znali da živo božićno drvce možete unajmiti? Nestašica šarana: Ilustracija - 3 POčela je navala Delicija s istoka zemlje: Jeste li već nabavili šarana za Božić? Doznali smo ima li ga dovoljno i koje su mu cijene

'Prepirke su česta stvar jer se na okupu nalazi mnogo ljudi, koji inače možda i nisu često zajedno, pa tenzije mogu narasti. Poglavito jer su pripreme za blagdan bile duge, velika su očekivanja i često sve ne ide prema planu. Ali, važno je podsjetiti da Božić ne može uvijek biti savršen', kazao je glasnogovornik Jarlsberga.

Odrasli za prvim alkoholnim pićem u danu posegnu 11.49 sati, a ručak počinje dosta kasno, u 15.24 sata. Prva osoba u obitelj zadrijema prije 17 sati, najčešće otac. U Crkvu odlazi 13 posto obitelji, a njih 40 posto kaže da im je obiteljsko druženje najdraži dio Božića. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene