452350
452350
452350
452350
452350

Bolnica ocu naplatila 265 kuna za držanje novorođenčeta u naručju!

  • , 05.10.2016., 07:24
  • Autor:
  • komentara

Roditelje je porod sveukupno stajao 11 tisuća kuna.

 
 
 
 
Vama beba na minutu, nama 265 kuna (FOTO: Thinkstock)
Vama beba na minutu, nama 265 kuna (FOTO: Thinkstock)

Nije na nama da se miješamo u američki zdravstveni sustav, no nakon što pogledate sljedeću fotografiju koju je u utorak objavio jedan korisnik društvene mreže Reddit, vjerujemo da će većina vas biti sretna i zahvalna što se takav model ne primjenjuje u Hrvatskoj.

Eto, ispada da čovjek u SAD-u mora podići kredit samo kako bi beba sigurno stigla na svijet jer su ovim roditeljima porod sveukupno naplatili jedanaest tisuća kuna!

Jedna od stavki u računu bila je i primanje djetete u naručje, što znači da je oca prva radost držanja sina u rukama koštala 39 dolara, odnosno 265 kuna.

Konzultacije o laktaciji naplaćene su daljnjih 420 kuna, a račun otkriva i to da je carski rez trajao ukupno 79 minuta i da je svaka minuta uredno zaračunata, baš poput kilometra u taksiju.

Da ne bi bilo zabune, porod nije obavljen u privatnoj poliklinici (i u Hrvatskoj bi vas takvo što papreno stajalo, čak više od 30 tisuća kuna), a zgodno je primijetiti i to da je ukupna cijena poroda bila 90 tisuća kuna, odnosno da je osiguranje pokrilo 79 tisuća. 

I had to pay $39.35 to hold my baby after he was born.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se