Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda ste primjetili...

Otkriveno zašto su pečeni pilići jeftiniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni koji vole piletinu možda su primijetili jednu vrlo neobičnu stvar u supermarketima, odnosno da je najčešće jeftinije kupiti pečeno pile, nego kupiti svježe meso i pripremiti obrok kod kuće, piše Bloomberg.

Ako je kuhanje kod kuće je obično jeftinije, zašto su pečeni pilići izuzetak? Trik je u tome da trgovački lanci na ražanj stavljaju piliće koji su pred istekom roka uporabe. Nije tu riječ samo o pilićima, već i većini ostalih namirnica, koje se mogu naći u hladnjacima gotovim jelima.

Pročitajte i ovo Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta" Kupnja SIGURNOST HRANE Još jedno povlačenje proizvoda s polica: Ako ste kupili ovo voće, bilo bi dobro da ga se čim prije riješite

Možda djeluje nepošteno, ali Bloomberg ocjenjuje da je zapravo riječ o genijalnoj poslovnoj strategiji. Umjesto da bilježe gubitke na hrani koja je još uvijek ispravna, trgovački lanci je peku, kuhaju i serviraju toplu.

"O ovakvim stvarima se gotovo nikada ne govori kad se priča o inovacijama, iako je riječ o jednom od najboljih primjera jačanja efikasnosti naše ekonomije u proteklih nekoliko desetljeća", piše Bloomberg. Ta praksa korisna je kako za trgovačke lance tako i za potrošače, a pritom znatno smanjuje količinu hrane koja zbog isteka roka završi kao otpad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene