Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do sada polizao 42

Bizarno hodočasništvo: Posjećuje katedrale da bi ih - lizao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lawrence Edmonds je u posljednjih 13 mjeseci po Engleskoj proputovao više od 5.000 kilometara i polizao 42 anglikanske katedrale.

26-godišnjak, unatoč tomu što će mnogi pomisliti, nije lud. Njegovo bizarno putovanje je rezultat rezultat oklade dvojice prijatelja jedne kasne večeri u jednom pubu.

Pročitajte i ovo Nesvakidašnji prizori - 3 Neobični fetiši Šokantan prizor iz centra Zagreba: Muškarac vodi ženu na povodcu, ona laje - "To nije prvi put" Obnova od potresa - 4 Tri godine od potresa Ekipa Dnevnika Nove TV na vrhu zagrebačke katedrale: "Riječ je o staroj građevini, tu se skrivaju brojne stare pukotine"

Naime, njegov prijatelj Adam je izazvao drugog prijatelja Dana da poliže svaku anglikansku katedralu u Ujedinjenom kraljevstvu. Ako pristane i ne uspije Dan bi morao gol trčati oko katedrale u Yorku, jedne od najvećih u svijetu. No, ako Dan na vrijeme uspije u pothvatu, gol bi oko katedrale morao trčati Adam. Nokon što je popričao s Danom i doznao kako je polizao samo katedralu u Exeteru, Lawrence je pitao Adama može li on preuzeti okladu umjesto Dana. Prijatelj je prihvatio i Lawrence je počeo putovati Engleskom, fotografirajući se kako liže razne katedrale.

Do sada je polizao 42, no nedavno je otkrio da mu je, ako želi dobiti okladu, ostalo još njih 20. Otkrio je naime, da u Škotskoj, Walesu i Irskoj postoji još 20 katedrala koje nisu bile uključene u okladu. Adam mu je dao rok od dodatnih 6 mjeseci. Krajnji rok je 16. prosinca 2012. i Lawrence je uvjeren da on neće biti taj koji će na kraju trčati gol oko katedrale. Svoje komentare o tome kakvog je 'okusa' koja katedrala Lawrence piše na svojem blogu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene