Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Znate li nekoga s ovim imenom?

Biste li djetetu dali neko od ovih neobičnih imena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I sami ste vjerojatno čuli imena od kojih vam se digla kosa na glavi. No, jeste li čuli za neko od ovih?

Biti kreativan kada je u pitanju davanje imena djetetu, nije ništa neobično. Međutim, ponekad roditelji pretjeraju s jedinstvenošću imena koje su namijenili svom potomku, što naposljetku izaziva čuđenje, pa i nevjericu kod drugih.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Djeca i povici; ilustracija - 3 Organizatori se ograđuju Dječje skandiranje u Splitu zgrozilo javnost: "Kad ne reagiramo, djeca misle da je to normalno"

Jedan od faktora koje roditelji često uzimaju u obzir prilikom odabira imena za dijete je i unikatnost. Na taj su način nastala i mnoga imena s kojima se imamo priliku susresti, a sve ih je više.

Prema hrvatskom Zakonu o osobnim imenima broj riječi u imenu nije ograničen i na taj način roditelji imaju još veću slobodu u kreiranju imena.

Neka od najneobičnijih imena koje su roditelji dali svojoj djeci tijekom prošle godine prikupila je stranica Baby Center, a među njima su se našli: Excel (program za tablično računanje, proizvod kompanije Microsoft), J'Adore (parfem Diora, također prevedeno s francuskog znači voljeti), Burger (prema hrani), Google, Espn (sportska televizija, Entertainment and Sports Programming Network).

>> Najčešća imena Ivan i Marija: Doznajte koliko je često vaše ime i prezime!

Mnogo neobičnih imena ima i u Hrvatskoj. Jedno od njih je zasigurno Svemirko. Prema portalu imehrvatsko.net Svemirko je muško ime, a u Hrvatskoj živi manje od deset osoba koje se tako zovu. Također navode kako je najviše osoba nazvanih Svemirko rođeno šezdesetih godina prošlog stoljeća, a najmanje pedesetih godina prošlog stoljeća.

Još jedno neobično ime u Hrvatskoj, ali ne toliko rijetko, je muško ime Pile. To je me izvedeno iz imena Pilip. Danas u Hrvatkoj živi više od stotinu ovakih imenjaka.

Jedno od neobičnih, ali i rijetkih ženskih imena u Hrvatskoj je Izvorka. Značenje imena dolazi od imenice izvor. Danas u Hrvatskoj živi manje od dvadeset ovakih imenjaka.

Po kreativnosti, kada je riječ o davanju imena svojoj djeci, posebno su poznate osobe iz showbizza. Mnoga od imena koja nose djeca rođena u holivudskim obiteljima u nekom su trenutku izazivala čuđenje. Prisjetimo se samo nekih od njih.
Glumac Jason Lee svom je prvom sinu dao ime Pilot Inpektor, pjevač Michael Jackson svom sinu ime Blanket (dekica), a sin Shannyn Sossamon zove se Audio science (audioznanost).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene