Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno proteina

Neobičan sastojak: Biste li pojeli ovu energetsku pločicu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojac Gabi Lewis i Greg Sewitz zaslužan je za energetske pločice čiji su glavni sastojak cvrčci.

Prehrambena tvrtka proizvela je energetske pločice napravljene od cvrčaka. Ono što je prošle godine počelo kao Kickstarter projekt, danas je proizvod dostupan za kupnju. Tvorci kažu da su pločice održiviji izvor proteina u odnosu na druge alternative životinjskog podrijetla, piše Daily Mail.

Sastojak pločica je brašno od cvrčaka, a njegova proizvodnja uključuje uklanjanje vlage i mljevenje. Za nastanak proizvoda zaslužni su Gabi Lewis i Greg Sewitz. Dvojac vjeruje da je najveća stigma u zapadnom svijetu jedenje kukaca. Nadaju se da će zahvaljujući svom radu pomoći u hvatanju u koštac s rastućom potrebom populacije za proteinima u godinama koje dolaze.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili

Znate li zašto bi trebali jesti insekte?

Svaka pločica sadrži 40 cvrčaka, 270 do 300 klaorija, 10 grama proteina, 14 do 20 grama masti, 13 do 18 grama šećera i 5 do 7 grama vlakana.

Osobnom treneru Jacku Braniffu ideja zvuči pomalo smiješno. Smatra da se može doći u savršenu formu bez jedenja crvčaka te je i dalje fan odreska.

Inače, cijena 12 pločica s okusom kakaa je 22 funte plus iznos poštarine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene