Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spoznao svoj potencijal

Bio je djevac u 34. godini, sada je 'profesionalni oplođivač' žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemac Ed Houben bio je djevac sve do svoje 34. godine, a tada je u roku od 9 godina postao ocem 82 djece, a trenutno ih čeka još desetero.

Eda Houbena smatraju najplodnijim profesionalnim 'praviteljem djece' na svijetu, a sve što radi je u potpunosti legalno.

Pročitajte i ovo 3D ilustracija jajne stanice pričvršćene za maternicu (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock) Put do očuvanja plodnosti Revolucionaran, ali i kontroverzan uspjeh: Znanstvenici prvi put u laboratoriju uspjeli uzgojiti ljudska jajašca Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock) Oplodnja putem mitohondrijske donacije Revolucionarno: Svijet će dobiti prvu bebu s tri biološka roditelja

Ed je svoj 'biznis' započeo doniranjem sjemena lokalnim klinikama za plodnost, no tada je shvatio da postoje žene koje nemaju partnere, a htjele bi zatrudnjeti prirodnim putem. Tada je Ed spoznao svoj potencijal.

Putem jedne web stranice se povezuje s ženama koje bi htjele zanijeti, a nemaju s kim. Edov 'pedigre' već se pročuo po svijetu, naime, 80 % žena s kojima je spavao, ostale su trudne, piše Daily Mail.

>> Trent iako djevac, biološki je otac 14-ero djece

Prije no što se nađe s potencijalnom partnericom Ed od nje traži potvrdu o zdravstvenom stanju, a on zauzvrat šalje analizu svog sjemena koja dokazuje da je zdrav i plodan.

Najzanimljivije je to što Ed sve ovo radi besplatno, za razliku od klinika za oplodnju koje u Nizozemskoj traže čak 50,000 kuna za postupak umjetne oplodnje. Sve što Ed traži jest da mu partnerice plate putne troškovei troškove smještaja.

Ed za sada ima 45 kćeri i 35 sinova, a za dvoje djece majke mu nisu željele reći spol djeteta. Najstarije dijete ima 9 godina, a najmlađe samo 2 mjeseca.

Inače, Ed ima djevojku kojoj, navodno, uopće ne smeta to što on radi, no kako god bilo, ona još nije uspjela ostati trudna.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene