Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubitelji vinila - pozor!

Bijelo dugme - Box set deluxe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na netom završenom najvećem zagrebačkom sajmu knjiga Interliber posjetitelji su bili ugodno iznenađeni nastupom prvog pjevača legendarnog sarajevskog benda Bijelo dugme - Željka Bebeka. Razlog koji je poznatog glazbenika doveo na ne baš očekivano mjesto za nastup, bilo je predstavljanje projekta "Bijelo dugme - Box set deluxe", najvećeg diskografskog pothvata u povijesti na ovim prostorima.

O izdanju su govorili direktor Croatia Recordsa i autor projekta Želimir Babogredac, koautor knjige i dugogodišnji glavni urednik Jugotona Siniša Škarica, koautor knjige, rock kritičar, novinar i redatelj Dušan Vesić, te autor brojnih fotografija u knjizi i prijatelj benda - Brian Rasic.

Pročitajte i ovo Razbijena ploča s natpisom Most u Vinkovcima (Foto: Most) Stradala je ploča Četvrti put razbijen ured Mosta u Vinkovcima: "Očito se neki boje promjena koje donosimo u Slavoniju" Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) MAKAR I POGREŠNO NAPISANO Nije splitski rektor jedini kojemu nije mrsko vidjeti svoje ime na spomen-ploči: Tu su i Bandić, Kerum, Tolušić...

"Bijelo dugme - Box set deluxe" objedinjuje svih devet studijskih albuma na novom 180-gramskom vinilu, uz bonus singlicu "Top/Ove ću noći naći blues". Ovo limitirano, luksuzno deseterostruko izdanje obogaćeno je i knjigom "Bijelo dugme", koju potpisuju veliki poznavatelji pop kulture i rocka, Siniša Škarica i Dušan Vesić. U knjizi se nalazi i velik broj nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog dugmeta, download šifra za preuzimanje svih remasteriranih pjesama iz ovog box seta te rijetke memorabilije grupe. Projekt prate i prvi hrvatski Super Audio CD nosač zvuka visoke rezolucije "Kad bi' bio bijelo dugme" te DVD sa 34 spota Bijelog dugmeta.


Snimke na pločama su remasterirane u Abbey Road studiju, pod paskom Seana Mageeja, koji je bio dio ekipe čiji je remaster "Stereo Vinyl Box Set" Beatlesa iz 2011. godine nagrađen i prestižnom nagradom Grammy u kategoriji 'Najbolji povijesni album'. Ploče s tim snimkama potom su poslane u Češku, točnije u Lodenice, gdje se nalazi najveća europska tvornica vinila - GZ Vinyl. Sve to garantira najveću moguću kvalitetu zvuka. Za izgled omota i same brošure pobrinula se jedna od najuspješnijih tiskara u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj – Stega Tisak. Croatia Records je upravo njima ukazala povjerenje za jedan od najvećih projekata u povijesti, a Stega Tisak je realizirala kompletnu kreativnu podršku, produkciju i tisak za ovaj projekt kojim je obilježeno 40 godina Bijelog dugmeta. Marko Štritof, suvlasnik Stega Tiska naglasio je kako su uz doista puno truda i temeljitog istraživanja materijala, konačno uspjeli postići vrhunski štih i šmek omota kakav je bio prije tridesetak godina kad su nastajali sami originali. U što ćete se i sami uvjeriti kad uzmete Box set u ruke...

Na predstavljanju je prikazan i dokumentarac CMC televizije o svim fazama stvaranja izdanja "Bijelo dugme - Box set deluxe", djelo autora Tonija Volarića. Ovo kapitalno izdanje u limitiranoj nakladi od 1000 komada može se kupiti u odabranim trgovinama diljem regije te putem online trgovina: Amazon, Croatia Records Web Shop, iTunesa, a preslušati ga možete na Deezeru.

Dakle, za sve one koji su počeli slušati glazbu uz nezamjenjivo i neusporedivo krckanje vinila, i one koji obožavaju likove i djelo Bijelog Dugmeta – ovo jednostavno mora krasiti vaše police!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene