Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rizici

Evo kako bezbrižno ljeto može završiti u problemima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gdje je granica uživanja u ljetovanju i zdravstvenih rizika koje ono nosi? Odgovor na ovo pitanje najčešće se otkriva tek rujnu kada se liječe posljedice prekomjernog opuštanja i nerijetko nepromišljenosti.

Kad imunitet padne zbog burnih provoda, infekcije su neizbježne. Zdravstveni rizici tijekom ljetovanja višestruko se povećavaju s obzirom na način života, putovanja, boravak na moru, uživanje u suncu i kupanju pa i novim poznanstvima.

Pročitajte i ovo Vlada na godišnjem odmoru - 2 Ljeto za političare Gdje se i s kim opuštaju političari tijekom ljetne stanke? "Ne moram se brijati ujutro, mogu ustati kad hoću" Ilustracija PREVENCIJA NEŽELJENIH DOGAĐAJA Policija upozorava: "Djecu ne ostavljajte u autu, kobno je i 15 minuta"

Pretjerano sunčanje na prvom je mjestu među zdravstvenim rizicima. U želji za preplanulim tenom, kako bi se iskoristio svaki dan ljetovanja, mnogi zaborave na oprez pa opekline, plikove i ljuštenje kože postaju 'suvenir'. No, koža pamti, a posljedice se vide tek mnogo kasnije.

>> More, ljeto, zabava... na Zrću i dalje odlična atmosfera!

Osim opeklina od sunca, i one koje nanose vlasulje i meduze mogu biti vrlo nezgodne baš kao i premalo sna, neredovita ili pak pretjerana prehrana te konzumacija alkohola. Žene su posebno podložne infekcijama i upalama. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene