Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisne aplikacije

Aplikacije za pametne telefone koje bi vam mogle spasiti život!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korištenje pametnih telefona ima brojne prednosti. Na njih možete instalirati i aplikacije koje bi vam mogle spasiti život.

Pametni telefoni nude mogućnost instaliranja brojnih aplikacija. Neke od njih mogle bi vam spasiti život:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Insider Trebaju li društvene mreže i uredske aplikacije u automobilu? Slika nije dostupna Stručnjaci upozoravaju Oprez s osobnim podacima, porast kriminala je gotovo tisuću posto

1. StreetSafe

U slučaju nužde putem ove aplikacije možete aktivirati tihi alarm koji automatski obavještava kontrolni centar odakle se alarmira policija i odašilje patrolno vozilo na vašu lokaciju. Ista aplikacija obavještava hitne službe i o eventualnim bolestima koje imate, a za koje bi oni trebali znati ukoliko se nađete u kritičnoj situaciji. Ako vas je strah hodati mračnim ulicama ova vam aplikacija nudi opciju razgovora s 'savjetnikom za sigurnost' koji će biti na liniji sve dok ne dođete na sigurnu lokaciju ili će, ukoliko se nađete u opasnosti ili zamijetite nešto sumnjivo, o tome obavijestiti policiju.

>> Samsung priprema manju i jeftiniju verziju Galaxy S3 telefona?

2. SafeKidZone

Ova aplikacija programira tipku na uređaju, koja služi kao tipka za uzbunu. Dijete ju može pritisnuti ukoliko se nalazi u nevolji, a obitelj bi bila obaviještena putem poruke, e-maila ili poziva. Pozivni centar aplikacije utvrđuje GPS koordinate, započinje konferencijski poziv tako da roditelji i prijatelji mogu poduzeti potrebne radnje. Ukoliko se radi o pravom hitnom slučaju, centar hitnoj službi šalje fotografiju djeteta i lokaciju na kojoj se ono nalazi, kao i informacije o slučaju.

3. Snap Secure

Ova aplikacija šalje znakove uzbune svim kontaktima u slučaju nužde na četiri različite platforme: putem poziva, e-maila, poruke ili poruke na Twitteru. Možete, primjerice, programirati i mobitel svog djeteta, pa tako možete dobiti obavijesti kad ono primi e-mail ili poruku s nepoznatog broja ili od nepoznatog izvora. Također možete pratiti njegovo kretanje, a sustav vam šalje obavijesti svaki put kad se pojave nepravilnosti u djetetovu kretanju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene