Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzna tema

Prvi put o povijesti: Fakultet nudi tečaj o pobačaju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tečaj će ponuditi informacije o prvom tromjesečju trudnoće te sigurnom pobačaju i zaštiti kao i kakva je mogućnost za pobačaj u različitim dijelovima svijeta.

Prvi puta u povijesti, jedan američki fakultet nudi online tečaj o pobačaju.

Naime, Sveučilište u Kaliforniji, San Francisco (UCSF) 13. listopada kreće na internet platformi Coursera sa šestotjednim tečajem naziva 'Pobačaj: kvalitetna zdravstvena zaštita'.

Djelujući primarno u okviru zdravstvene zaštite, tečaj će ponuditi informacije o prvom tromjesečju trudnoće te sigurnom pobačaju i zaštiti kao i kakva je mogućnost za pobačaj u različitim dijelovima svijeta.
Edukacija o pobačaju u SAD-u je na dosta niskoj razini (u dvije trećine škola nema niti jedne lekcije o tome), a prema podacima Guttmacher Instituta svaka treća Amerikanka napravi pobačaj do 45. godine života.

VIDEO Službenik odbio dati povrat poreza zbog pobačaja

Pročitajte i ovo Prosvjed za pravo na pobačaj u Francuskoj Čeka se konačna odluka Hoće li pravo na pobačaj po prvi put ući u ustav jedne države? Reformu podržava 85 posto stanovništva Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 Sukob interesa Nekim političarima su bili trn u oku, a sad kreću u škole: Zna se i tko je prvi na redu

Doktorica Jody Steinauer sa UCSF-a, kazala je za The Daily Beast, kako se nada da će tečaj smanjiti stigmu koja oko pobačaja vlada u američkom društvu zbog koje se o toj temi rijetko javno raspravlja.

Također, boljom edukacijom, kazala je, trebao bi se smanjiti mortalitet žena koje pobačaj rade u nesigurnim uvjetima.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene