Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ako želite znati što jedete, birajte PIK!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mesne prerađevine pod brendom PIK ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten i soju

 U želji da hrvatsku javnost upozna sa zdravstvenim prednostima mesnih proizvoda pod brendom PIK, a potaknut čestim pitanjima svojih potrošača, PIK Vrbovec pokrenuo je kampanju „Manje je više“. Svima koji brinu o pravilnoj prehrani, kao i onima koji za to imaju zdravstvenih razloga, PIK Vrbovec na stol donosi samo najbolje mesne prerađevine pod brendom PIK, bez sljedećih sastojaka:

Pročitajte i ovo PR PIKNI 100% DOMAĆE MESO Vraća se popularni Pavle Pikaso i poručuje – najbolje je naše! Slika nije dostupna MANJE JE VIŠE Jednostavnim potezom spriječite glavobolje i pomozite svom organizmu

1. BEZ POJAČIVAČA OKUSA
Osnovna zadaća pojačivača okusa u prehrambenim proizvodima jest poboljšati i pojačati okus hrane, što utječe i na povećanje apetita. S druge strane, prirodni začini s prirodno prisutnim mastima i bjelančevinama u proizvodima od crvenog mesa, zajedničkim djelovanjem s mesom daju prirodno fin okus. Također imaju i blagotvorno djelovanje na organizam. Umjesto pojačivača okusa u proizvodnji mesnih prerađevina pod brendom PIK stoga se koriste samo prirodni začini.

2. BEZ UMJETNIH BOJILA
Boja utječe na poželjnost hrane i otvara apetit, a ono što je važno znati jest sadrži li određeni proizvod u sebi umjetna bojila koja često prikrivaju kvalitetu i higijensku ispravnost proizvoda. Zahvaljujući odabiru najkvalitetnije sirovine te korištenju moderne tehnologije i potpunoj kontroli proizvodnih procesa, PIK Vrbovec u proizvodnji mesnih prerađevina, pod PIK brendom, ne koristi niti umjetna niti prirodna bojila.

3. BEZ GLUTENA
Pored proizvoda u kojima je gluten sastavni dio proizvoda - onima od pšenice, raži, ječma i njihovih derivata poput kruha i različitih tijesta - danas ga sve češće nalazimo i u proizvodima koji ga prirodno ne sadrže jer se u prehrambenoj industriji često koristi kao aditiv. Gluten je jedan od najčešćih alergena te može izazvati upalne procese kod osoba koje su osjetljive na njegovo djelovanje pa je dobro izbjegavati ga. Vodeći brigu o svojim potrošačima, PIK Vrbovec u proizvodima pod brendom PIK ne koristi gluten.

4. BEZ SOJE
U proizvodnji mesnih prerađevina soja se često koristi kao industrijski aditiv u funkciji stabilizatora, zgušnjivača, emulgatora, ali i kao zamjena za meso i masti. Soja se nalazi na listi velikih osam alergena Agencije za hranu i lijekove. S obzirom na to da nije neophodan sastojak te se može izbaciti iz proizvodnje, soju nećete pronaći u mesnim prerađevinama pod brendom PIK.

Zbog svega navedenog izbor mesnih prerađevina nikada nije bio lakši.

PIK Vrbovec tržištu nudi cijeli asortiman mesnih prerađevina pod brendom PIK bez pojačivača okusa, bez umjetnih bojila, bez glutena i bez soje, a sve s ciljem da na stol potrošača donese najkvalitetnije proizvode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene