Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo za one hrabre

Adrenalinski skok s najviše građevine u Estoniji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbor za lokaciju prvog base jumping događaja, 'The Tallinn TV Tower BASE Boggie 2012' u Estoniji, pao je na TV toranj, visok 314 metra.

Skupina od 40-ak adrenalinskih ovisnika okupila se u Tallinnu, gdje su skakali sa najviše građevine u Estoniji.
Skakanjem sa tornja ujedno se obilježavala i 32. godišnjica obljetnice gradnje tornja. Na događaju su sudjelovali najbolji skakači iz Finske, Latvije, Rusije, SAD-a, Australije, Švicarske, Mađarske i Norveške.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcijski plan Talijanima prekipjelo, ovaj put su i zaprijetili Slika nije dostupna Projekt vrijedan 13 milijardi eura Glavne gradove povezuju podmorskim tunelom?

Skakači su skakali sa terase tornja, koja se nalazi na 175 metara iznad zemlje. Tijekom svog skoka pokušavali su izvesti razne vratolomije u skoku koji je u prosjeku trajao 3-4 sekunde.

>> Skočio padobranom s 215 metara visokog hotela

'Ovo je odlična građevina za base jumping. Lijepa je i visoka i prilično sigurna', rekao je 'Ken the Man', skakač iz Velike Britanije. U base jumpingu skakači skaču sa raznih objekata (kuća, tornjeva, mosteva i dr.) te pritom svoj pad zaustavljaju padobranom. Ovo je opasna i adrenalinska zabava za one odvažne.

Sudionici skoka u Tallinnu uspjeli su ishoditi odobrenje gradskih vlasti za skok sa TV tornja. Većina vlasnika objekta s kojih bi skakači htjeli skočiti zabranjuju im to pa se tako većina skokova odvija ilegalno.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene